El PP torna a demanar la dimissió de l’alcaldessa i també el cessament de Llumà

La portaveu del partit, Eva García, reclama una junta de portaveus extraordinària per exigir explicacions sobre el contingut del sumari

Eva García i Cristino García, durant la roda de premsa
Sheila Guerra

El grup municipal del PP ha tornat a demanar amb insistència la dimissió de l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), després que s’hagi fet públic el contingut del sumari sobre el presumpte tràfic d’influències en el cas de la contractació de la directora de l’Àrea de Política Territorial, Carmina Llumà. “Es constata clarament la relació directa de l’alcaldessa amb la manipulació de les proves del concurs i també la intervenció en l’afer de la regidora de Recursos Humans, M. Carmen Porro”, ha manifestat la portaveu dels populars, Eva García, aquest matí en roda de premsa. Acompanyada del regidor del seu grup Cristino García, l’edil ha acusat Pérez de no dir la veritat als portaveus: “Quan va esclatar el cas Mercuri li vam demanar explicacions i ens va negar estar imputada així com tota la informació que apareixia als mitjans i, ara que tenim el sumari a les mans, queda clar que ens va mentir”.

El PP exigeix que es convoqui una reunió extraordinària perquè l’alcaldessa respongui l’oposició. “Ha de donar la cara d’una vegada i deixar d’amagar-se”, ha reclamat la portaveu dels populars tot afegint que vol saber l’opinió de l’alcaldessa sobre les desqualificacions que li dediquen, segons consta al sumari, les persones que “la van col·locar a dit” ha manifestat, en referència als germans Bustos.

Eva García també demana responsabilitats polítiques a la presidenta de l’Àrea Interna, M. Carmen Porro (PSC), qui apareix citada al sumari, així com el cessament de Llumà: “Malgrat que la considerem una excel·lent professional, perquè així ho ha demostrat en els mesos que porta treballant a l’Ajuntament, és obvi que el procés de sel·lecció es va manipular i, en conseqüència, hauria de ser cessada”. García també considera que la contractació de Llumà està vinculada amb el comiat fulminant, al març de l’any passat, de l’anterior director de l’Àrea de Política Territorial, Albert Barenys. Aquesta supòsit el fonamenta en el fet que la primera trucada registrada entre el diputat Daniel Fernández i Manuel Bustos sobre la necessitat de col·locar Llumà va ser al mes de gener, quan a l’Ajuntament de Montcada encara treballava Barenys.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari