El conseller d’Agricultura i Acció Rural, Joaquim Llena, visita Montcada i Reixac

Llena ha proposat a l’Ajuntament que posi en marxa al municipi un sistema integral de producció agrícola

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, Joaquim Llena, ha proposat aquest matí a l’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, que al municipi es posi en marxa un sistema integral de producció agrícola que permeti als actuals pagesos i també a les persones que disposen d’horts saber quina destinació tindran els seus productes. Aquest projecte presentat pel conseller pretén anar més enllà del que és la producció de fruites i verdures per a l’entorn familiar que és habitual a Montcada i combina les competències del Departament d’Agricultura amb altres funcions de caire social i de manteniment de l’entorn natural que tenen els horts i que l’Ajuntament també vol mantenir.

La idea de fer un projecte global agrícola l’ha proposat Llena en el marc de la visita que aquest matí ha fet a Montcada, acompanyat de la delegada del govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel. El conseller ha signat en el Llibre d’Honor del Consistori i s’ha entrevistat amb una representació de regidors municipals. La idea inicial de l’Àrea de Política Territorial era presentar al conseller la proposta de la futura zona d’horts municipal que l’Ajuntament vol tirar endavant per donar resposta a les persones que cultivaven un hort i que s’han quedat sense ell amb motiu de les obres de soterrament de la C-17 i del projecte de neteja d’horts il·legals a la llera del Ripoll. El principal objectiu de l’Ajuntament per mantenir els horts és el caràcter social que tenen aquestes zones de cultiu, com ha explicat l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga.

El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, ha reconegut la importància dels horts per al teixit social del municipi, però ha manifestat que mantenir aquesta funció és competència d’altres departaments de la Generalitat. No obstant, Llena ha aprofitat la visita per presentar un projecte que es podria aplicar a la zona agrícola i forestal de Mas Duran. Es tracta d’un sistema integral de producció d’aliments.

Aquest projecte, segons el conseller i l’alcalde, es podria desenvolupar a un espai d’aproximadament 40 hectàrees de l’espai agrícola i forestal de Mas Duran, que té un total de 400. L’estada de Llena a Montcada ha finalitzat amb una visita a la futura zona d’horts de la C-17.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari