L’Ajuntament recupera la titularitat del terreny cedit per fer la residència per a la gent gran

El projecte continua sent una prioritat per al govern malgrat les dificultats per dur-lo a terme

Els representants municipals han comunicat les últimes notícies sobre la residència a la comissió ciutadana que també impulsa pel projecte
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament ha recuperat la titularitat de la finca pública situada a la zona de La Rasa, a Mas Rampinyo, que l’any 2008 va cedir al Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència de Montcada i Reixac (CSADMiR), un ens conformat pel consistori i el Consorci Hospitalari de Catalunya, amb la funció impulsar la construcció i la posada en marxa de la residència per a la gent gran i centre de dia Les Vinyes. El canvi de titularitat ha estat motivat per la finalització del conveni de cessió dels terrenys amb l’ens i la propera entrada en vigor de la nova legislació de règim local, que no assegura el futur dels consorcis. La voluntat del govern és fer la residència però, atès que no es pot tancar l’acord de concessió de places amb la Generalitat, caldrà cercar altres vies per dur a terme el projecte. “Continuem disposats a invertir per fer realitat aquest equipament que no podem tirar endavant en solitari”, ha dit l’alcaldessa, Maria Elena Pérez (PSC).

Des del 2009, el CSADMiR disposa d’un avantprojecte que de l’equipament, fruit d’un concurs d’idees que va guanyar la firma Batllori i Trepat arquitectes, que dissenyava un edifici de 5.652 m2, amb quatre plantes i soterrani. L’avantprojecte indicava també que el centre tindria 120 places de residència i 50, de centre de dia per a persones amb dependència. Al 2011, l’anterior Govern de la Generalitat i l’Ajuntament van signar un contracte programa que concretava la forma que executar aquest equipament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari