El Turó comença a tenir l’aspecte de parc públic en sintonia amb Collserola

Aquest migdia l’Ajuntament, el Consorci i Lafarge han presentat les actuacions que estan en marxa

Un tècnic dóna les explicacions sobre els plafons que s'instal·laran al parc
Pilar Abián
L'alcaldessa María Elena Pérez, durant els parlaments, acompanyada del director de Lafarge Montcada, Vicente Pedro, el vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola, Josep Perpinyà, i el regidor d'Urbanisme, Juan Parra

El proper 17 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia del Parc de Collserola, els veïns que vagin al Turó començaran a visualitzar les actuacions que s’estan fent en el marc de la transformació de la muntanya en un parc d’ús públic. La intervenció afecta una superfície aproximada de 10 hectàrees, bona part de les quals són titularitat de Lafarge. La primera fase del projecte que acabarà a final d’any, està pressupostada en 134.000 euros i inclou l’arranjament de camins, la delimitació i senyalització dels itineraris a seguir –4 quilòmetres en total–, la creació d’una bassa per a amifibis a prop de la font de la Mitja Costa i la instal·lació de plafons informatius, entre d’altres. El principal punt d’entrada al parc estarà al carrer de Reixac, al barri de Terra Nostra, el lloc on aquest migdia els representants de l’Ajuntament, del Consorci que gestiona el Parc de Collserola i de Lafarge s’han donat cita per presentar als mitjans de comunicació els avenços del projecte.

El vicepresident executiu del Consorci, Josep Perpinyà, ha volgut destacar que la creació del parc només pot ser possible gràcies a la col·laboració entre les administracions i l’empresa. “Fer-ho només des del sector públic és avui dia inviable”, ha remarcat Perpinyà. També l’alcaldessa ha agraït tant al Consorci com a Lafarge la seva col·laboració, així com a les entitats que han fet aportacions al projecte. L’edil ha expressat la voluntat que el parc sigui un espai de gaudi tant per als montcadencs com per a tota l’Àrea Metropolitana. “És part del nostre patrimoni, però també és un punt de referència al Vallès, tant des del punt de vista històric com cultural i mediambiental”, ha dit. Així mateix, l’edil ha dit que a partir d’ara el principal objectiu de l’Ajuntament serà evitar la degradació de l’espai en la part afectada per construccions il·legals i abocaments incontrolats.

El director de Lafarge, Vicente Pedro, per la seva banda, ha destacat que la voluntat de la companyia ha estat sempre “no només restaurar la pedrera sinó deixar l’espai millor del que estava en un inici”. També ha explicat les tres fases en què es farà el projecte que clourà a principi del 2015 i ha anunciat que la gestió de les activitats que es duguin a terme al parc les assumirà l’entitat local ACER (Associació per la Conservació de l’Entorn i la Recerca).

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari