L’Ajuntament facilitarà terrenys per a horts urbans

S’adreça a persones empadronades i entitats amb finalitat social

L'alcaldessa i la regidora de Medi Ambient a un dels terrenys dedicats que es destinaran a horts
Premsa Ajuntament

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montcada i Reixac està preparant els projectes d’horts urbans que s’oferirà en breu a la ciutadania en terrenys municipals. Aquest matí l’alcaldessa, María Elena Pérez, la regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda, i el cap del servei de Medi Ambient, Jordi Català, han visitat els espais on es desenvoluparà l’activitat, que anirà adreçada a dos tipus de col·lectius: persones empadronades al municipi i entitats amb finalitat social.

Els horts destinats a particulars estaran ubicats a un terreny municipal de 2.500 metres quadrats a Mas Duran, on es dividiran 20 parcel·les. D’altra banda, les associacions amb una finalitat social disposaran d’un espai agrícola, que tindrà 37.000 metres quadrats –que es distribuiran en funció de la demanda-, als terrenys ubicats entre el polígon La Ferreria, l’accés a l’autopista C-58 i el riu Ripoll. La regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda, ha afirmat que “aquest serà un projecte important  per a moltes persones del municipi pel seu component social” i ha afegit que “a més, ens permetrà donar un aprofitament a uns terrenys que ara mateix no es fan servir”.

De moment, les entitats interessades en fer-ne ús d’aquests horts urbans ja es poden posar en contacte amb la regidoria de Medi Ambient. En breu, l’Ajuntament elaborarà un plec de condicions per tal de gestionar les parcel·les agrícoles destinades a ús particular.

D’altra banda, el passat mes de gener l’Ajuntament ja va adjudicar horts ecològics situats al Centre Cívic l'Alzina a persones del municipi més grans de 55 anys. L’objectiu d'aquesta iniciativa és oferir un espai d'esbarjo per a persones grans i potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts i l'alimentació sana i saludable.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari