La CUP es compromet a regenerar la vida política i fomentar la democràcia participativa

La formació va presentar ahir el seu codi ètic on es recull que no farà cap pacte postelectoral per entrar al govern

La presentació del codi ètic de la CUP es va fer al Casal El Brot
Sílvia Alquézar

La CUP Montcada va donar a conèixer el codi ètic que regirà el seu funcionament durant l’assemblea oberta que va tenir lloc aquest dilluns al Casal El Brot. La formació es compromet a fomentar la democràcia directa i participativa on totes les decisions es prenguin de manera assembleària. El document també recull que el partit serà fidel al seu programa i no renunciarà a cap dels seus objectius. En aquesta línia, la CUP avança que no farà pactes postelectorals per formar part de l’executiu municipal. “No entrarem al govern, si no tenim majoria absoluta’, va dir Gonzalo García, del nucli local. Durant la reunió, també es va informar que la formació ha participat en les trobades amb forces de l’esquerra per debatre la possibilitat de fer un front comú als comicis municipals del 2015. “La CUP no està per una unió de sigles i creiem que el treball de base no s’ha fet”, va explicar García.

 

El codi ètic també regula l’actuació dels càrrecs electes que puguin ser escollits "amb l’objectiu d'evitar la professionalització de la política". En aquest sentit, els edils només podran exercir la seva responsabilitat durant un màxim de dos anys. Pel que fa a les remuneracions, els regidors a l’oposició no cobrarien res mentre que, en cas de governar, guanyarien un màxim de 2’5 vegades el salari mínim interprofessional. Els càrrecs escollits hauran de fer públic el seu patrimoni abans i després de prendre possessió i estaran obligats a traspassar tota la informació relacionada amb la gestió municipal a l’assemblea. “Els representants electes seran corretges de transmissió entre la base i les institucions”, es recull en el document, que tots els participants de l’assemblea s’han de compromotre a complir.

 

En la segona part de l’acte, la CUP va parlar de la futura candidatura i el procés d’elaboració del programa electoral. Fins al maig de l’any vinent, la formació s’ha proposat fer un programa rupturista per canviar el sistema actual i configurar una candidatura plural on tinguin cabuda moviments socials i persones a títol individual.

Seccions:

Deixa un comentari