El primer tram del passeig fluvial es farà entre la Ribera i la Casa de les Aigües

Les obres, pressupostades en un milió d’euros que aporta l’AMB, podrien començar a l’estiu

Imatge virtual del tram del futur passeig fluvial
AMB
El projecte es va presentar ahir a la Casa de la Vila
Imatge virtual de com quedarà el passeig fluvial entre La Ribera i la Casa de les Aigües

Accedir a la llera del riu Besòs de Montcada caminant o amb bicicleta deixarà de ser una aventura quan es faci realitat la primera fase del projecte del passeig fluvial, des de la Ribera fins a la Casa de les Aigües, en un espai de 12.000 metres quadrats. El govern municipal va presentar la proposta ahir la tarda a la sala de plens de la Casa de la Vila en una reunió a la qual va assistir una quarantena de persones, entre ciutadans i representants d'entitats locals. “Montcada i Reixac guanyarà una nova zona per gaudir de la natura, caminar i anar en bicicleta i, a la vegada, fer del riu un element cohesionador del municipi”, va destacar l'alcaldessa accidental, M.Carmen Porro (PSC), qui va recordar que la proposta de recuperació del Besòs no és nova, sinó que al 2013 ja es va presentar una altra de més ambiciosa al programa ‘Life’ de la Unió Europea. “Aquest projecte no va aconseguir la dotació econòmica d’Europa, però l’Ajuntament no ha defallit en la seva voluntat de tirar-lo endavant, ja que per a nosaltres és prioritari”, va indicar Porro.

L’edil va estar acompanyada del president de l’Àrea Territorial, Juan Parra (PSC); el primer tinent d’alcalde, Joan Maresma (CiU); la regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda (PSC); la directora de l’Àrea Territorial, Marta Bunyesch; el coordinador d’infraestructures de l’AMB, Antoni Farrero; el gerent del Consorci del Besòs, Antoni Alarcón, i el cap del servei d’espais fluvials de l’AMB, Víctor Ténez, qui va ser l’encarregat de presentar el projecte. La primera fase contempla la creació d’un passeig i la construcció de diverses rampes i escales, als marges dret i esquerre, que permetran l’accés a la llera del riu. Es preveu la creació d’un prat com a zona d’estada a la part més propera al riu i també la creació de graderies per contemplar l’espai fluvial, a més d’un camí de 3,5 metres d’ample pel qual es podrà caminar i anar en bicicleta. Al marge esquerra, a la banda a tocar amb la Serralada de Marina, es millorarà el camí per facilitar la convivència entre els vianants, les persones que surten a córrer i els ciclistes. L’actuació mantindrà l’actual model existent de wetlands –la vegetació que ajuda a depurar el riu de forma natural– i pretén fer compatible la biodiversitat existent a l’espai natural amb l’ús de la ciutadania, una de les preocupacions expressades per representants de col·lectius ecologistes presents a l'acte. “Vetllarem per mantenir la gran diversitat d’espècies, amb més de 160 aus censades, 6 de peixos, rèptils i amfibis”, va explicar Ténez.

Farrero es va mostrar molt satisfet amb la proposta i va indicar que “hem treballat molt per tirar endavant aquesta actuació, que s’aprovarà en breu a la seu de l’AMB i a partir d’aquí començarà el procés d’exposició pública”. Parra va destacar “el gran treball conjunt que hem fet des de l’Ajuntament amb l’AMB”, mentre que el primer tinent d’alcalde, Joan Maresma, va indicar que “amb aquest projecte assolim una reivindicació de moltes generacions”. Des de l’AMB han indicat que un cop el projecte passi per l’exposició pública, es liciti i s’adjudiqui, les obres, pressupostades en un milió d'euros, podrien començar a l’estiu.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari