Núria Cervera és nomenada Filla Predilecta de Montcada i Reixac

Va ser la primera dona que va ocupar un càrrec polític a l’Ajuntament i una de les impulsores de la Fundació Cultural Montcada

Núria Cervera, a la sala de plens del 'Ajuntament en una foto actual
Núria Cervera, al centre de la fotografia, amb la resta de companys del grup municipal de CiU l'any 1988

La montcadenca Núria Cervera i Bardera és nova filla predilecta de Montcada i Reixac després que el Ple, en sessió extraordinària celebrada ahir dijous, 31 de març, n’aprovés el seu nomenament. El reconeixement neix de la proposta de la Fundació Joan Capella, per la vinculació de Núria Cervera amb la difusió i promoció de la cultura, objectius primordials d'aquest organisme, així com també pel seu compromís i col·laboració amb la ciutat. L’Ajuntament organitzarà el 15 d’abril un acte d’homenatge a Cervera, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal (Plaça de l’Església, 12), a les 19.30 h. El consistori ha acceptat aquesta petició, en considerar Cervera és digna d'aquest nomenament pels mèrits que consten al seu  currículum, que mostren el seu interès a conèixer la realitat social de Montcada i Reixac per tal de millorar la ciutat i donar suport als seus veïns i veïnes, especialment les persones en situacions més desafavorides. “Núria Cervera és una persona vinculada al teixit social de Montcada i Reixac, compromesa amb les situacions de vulnerabilitat, treballadora per a la recuperació de la memòria històrica de la ciutat, pionera en la política municipal i en la reivindicació del paper de la dona en societat”, va expressar l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E).

Núria Cervera va néixer a Montcada i Reixac al 1923 i en molts àmbits es pot considerar una dona pionera. Va ser la primera montcadenca que es va vincular al Centre Excursionista, la primera assistenta social que va tenir la ciutat i la primera regidora a l’Ajuntament després del restabliment de la democràcia, al 1979. Viatgera infatigable, sempre s’ha sentit atreta per altres cultures. Després de treballar 15 anys com assistenta social a Can Sant Joan i fundar una escola per a infants disminuïts de Cerdanyola, Montcada i Ripollet, el Jeroni de Moragas, als anys vuitanta va ocupar un important càrrec al departament de Benestar Social de la Generalitat. Va ser també una de les impulsores de la Fundació Cultural Montcada, que encara presideix, i ha col·laborat en diverses publicacions locals i d’altres municipis. A títol particular, Cervera és l’autora de ‘Retalls de memòria’, el primer volum es va publicar al 2002 i aquest mes d’abril, presentarà la segona part, en un acte a l’Auditori Municipal el 20 d’abril (20h).

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari