La ciutadania es manifesta per tornar a demanar el soterrament de l’R2

Unes 300 persones es concentren davant l’Ajuntament i tallen la circulació ferroviària al pas a nivell del carrer Bogatell

La part capdavantera de la manifestació, en el moment d'anar cap al carrer Bogatell
Moment del minut de silenci i l'ofrena floral al monument a les víctimes
L'alcaldessa Laura Campos, durant la seva intervenció davant de l'Ajuntament

Unes 300 persones s'han concentrat aquest tarda als carrers de Montcada per tornar a demanar el soterrament de la línia ferroviària R-2 al seu pas pel municipi després de la darrera víctima, un home de 75 anys, veí de Mataró, que va ser atropellat ahir al migdia a l'alçada del pas a nivell del carrer Pasqual i que eleva a 167 el número de morts causats per les vies del tren al municipi. La concentració ha començat davant de l'Ajuntament, a pocs metres de l'escenari de l'accident d'ahir, amb uns parlaments per part de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA-E), i del portaveu de la Plataforma Tracte-Just Soterrament Total, Ramon Bueno. Ambdós han estat acompanyats d'una àmplia representació de regidors i regidores de l'Ajuntament dels grups municipals d'ICV-EUiA-E, ERC, Círculo, PSC, Ciutadans, Convergència i Unió i el PPC, així com la diputada no adscrita Ana Ballesta. L'acte també ha comptat amb la presència d'una delegació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que reclama el soterrament de les vies del tren en el seu territori, i de diferents diputats al Congrés com Xavier Domènech i Félix Alonso (ambdós d'En Comú Podem), així com Lourdes Ciuró (PDeCAT); els diputats al Parlament de Catalunya Marc Sanglas (Junts pel Sí), Marta Ribas i Joan Josep Nuet (ambdós de CSQEP) i del senador Bernat Picornell (Junts pel Sí).

En la seva intervenció, Laura Campos, que ha qualificat el dia d'ahir com "molt trist", s'ha mostrat contundent contra el Ministeri de Foment i Adif: "Estem cansats i indignats amb el menyspreu sistemàtic que l'Estat demostra envers Montcada. La seva desídia i manca d'inversions està costant vides al municipi", fent referència a que ja han passat 223 dies des del darrer contacte rebut per part d'algun tècnic o representat polític de Foment, tot i els requeriments i trucades telefòniques que s'han fet des de l'Ajuntament, l'últim durant el matí d'ahir abans de l'accident. Campos ha demanat a la ciutadania que transformi la seva ràbia i indignació en acció perquè, segons ha dit, "tot estarà perdut quan el poble hagi llençat la tovallola". L'alcaldessa també ha apel·lat al passat iber del municipi i que està representat al jaciment de Les Maleses: "Ha arribat el moment d'ensenyar les dents d'aquest passat guerrer i iber per dir que ja n'hi ha prou de víctimes i que no renunciarem a tenir un poble digne".

Per la seva part, el portaveu de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total ha qualificat "d'engany i estafa" el compromís que es va signar ara fa gairebé una dècada per al soterrament de les vies a Montcada i, contra els qui argumenten que aquesta obra no es fa per un problema de diners, ha acusat l'Estat de no tenir "la vida dels montcadencs entre les seves prioritats", enumerant les seves actuacions en matèria econòmica en els últims temps. Bueno ha parlat d'una lluita que no "és una cursa de velocitat, sinó de fons" i ha assegurat que el poble de Montcada continuarà aquest camí reivindicatiu perquè la ciutadania "mai tornarà a callar davant d'una nova víctima de les vies".

La concentració d'aquest dimarts ha continuat cap al pas a nivell del carrer Bogatell on s'ha fet una ofrena floral i s'ha guardat un minut de silenci en rècord a la darrera víctima al monument instal·lat a la Cruïlla del Soterrament. Posteriorment, els manifestants han entrat a les vies per tallar la circulació ferroviària durant prop d'una hora.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari