Els pressupostos participatius desperten l’interès ciutadà i associatiu

Fins ara s’han presentat 27 propostes i s’han registrat més d’una cinquantena de persones a la plataforma Montcada Participa. El termini finalitza el 9 de maig

L'Ajuntament ha editat un tríptic amb tota la informació sobre el procés dels pressupostos participatius
Sara Abadia
El termini per presentar projectes als pressupostos participatius finalitza el 9 de maig

El procés dels pressupostos participatius per decidir a quines actuacions es destinaran 250.000 euros dels comptes municipals d’aquest any està despertant força interès entre la ciutadania i el teixit associatiu. Des que es va obrir el termini el passat 25 d’abril, ja s’han presentat un total de 27 propostes ciutadanes i s’han registrat més d’una cinquantena de persones a la plataforma Montcada Participa, creada per l’Ajuntament per poder prendre part en la nova iniciativa.

Les propostes estan relacionades sobretot amb millores en la via pública com la rehabilitació de carrers i accessos i la creació de noves zones verdes i d’esbarjo, entre d’altres. També han arribat diversos projectes vinculats amb l’àmbit esportiu com la renovació de la Zona Esportiva Centre i l’adequació dels terrenys situats al voltant del pavelló Miquel Poblet. Pel que fa a les iniciatives de caire ecològic, es planteja la recuperació de les lleres dels rius Besòs i Ripoll i del torrent de Mas Duran, la connexió dels camins fluvials, la creació d'horts urbans i l’ampliació del passeig per a vianants i bicicletes paral·lel al Besòs. Altres projectes consisteixen en la rehabilitació d’edificis com la Torre Na Joana –coneguda com la Torre Bombita– i Vista Rica, la construcció d’un espai tancat per a gossos i l’ampliació del metro fins a Montcada.

El termini per presentar projectes finalitza el 9 de maig. Es poden lliurar a través de la nova plataforma digital o bé presencialment a l’Ajuntament, els centres cívics La Ribera, Can Cuiàs, l’Alzina, la Casa de la Vila, el Casal de Gent Gran Casa de la Mina i l’Espai Kursaal. Els participants, que poden presentar més d’un projecte, s’han de registrar prèviament a Montcada Participa indicant el nom i els cognoms, el número de DNI i el correu electrònic. Les propostes han de ser concretes; viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic i econòmic; i de competència municipal. En cas de dubte es pot demanar assessorament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania ([email protected]). La validació de les iniciatives presentades tindrà lloc entre el 10 de maig i el 9 de juny. Hi poden participar les persones amb 16 anys o més empadronades a Montcada com a mínim un mes abans de l’inici de la convocatòria o que tinguin alguna relació administrativa amb el municipi, com industrials i comerciants.

El pas següent serà la votació, que es farà telemàticament mitjançant el web municipal, l’aplicatiu per a mòbil o als equipaments municipals on es poden presentar els projectes. Per votar-hi, cal estar registrat a Montcada Participa. Es podran escollir un màxim de tres propostes per ordre de preferència, sense repetir la puntuació: 3 punts per a la primera opció, 2 a la segona, i 1 a la tercera. El procés de votació tindrà lloc el 12 al 27 de juny. La planificació i execució dels projectes guanyadors es durà a terme al llarg d’aquest any i el vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari