L’AV recull 1.326 signatures per reclamar millores en l’accessibilitat a l’estació de Montcada Bifurcació

L’entitat veïnal ha lliurat les firmes aquest divendres a l’Ajuntament perquè les faci arribar a Adif

L'alcaldessa, Laura Campos, ha estat present en el lliurament de les signatures de l'AV de Can Sant Joan al Registre de l'Ajuntament
Sílvia Alquézar

L’AV de Can Sant Joan ha recollit un total de 1.326 signatures en suport a la reivindicació de millorar l’accessibilitat a l’estació de Bifurcació. L’entitat veïnal ha lliurat les firmes a l’Ajuntament aquest divendres perquè traslladi la demanda a l’Administració d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). L’AV reclama la instal·lació d’un ascensor per a les persones amb mobilitat reduïda i l’elevació de les andanes perquè els usuaris puguin accedir als trens sense problemes. “La distància entre l’andana i l’esglaó del tren supera el mig metre. He vist gent que pujava a quatre grapes perquè no arribava de cap altra manera”, ha comentat el president de l’entitat veïnal, José Luis Conejero, qui ha recordat que aquesta és una antiga petició del barri.

En el Pla de Millora de la Xarxa de Rodalies de Renfe, pactat el 2013 entre el Ministeri de Foment i la Generalitat, es contemplava un projecte per millorar l’accessibilitat i modernitzar l’estació de Montcada Bifurcació. L’actuació tenia la consideració de prioritària, conjuntament amb 22 obres a d’altres estacions de Catalunya amb una inversió global de 76 milions d’euros. Segons es va anunciar durant la presentació del Pla, les millores s’havien d’executar abans del 2016. “No han fet res i durant tot aquest temps hi ha hagut diversos accidents quan els usuaris accedien al tren o a l’andana”, es lamenta Conejero.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari