La comissió de seguiment de la Llei de barris de la Muntanyeta acorda la creació d’un carril bici a l’accés al barri

El cost de l’actuació l’assumirà l’Ajuntament de Barcelona en el marc d’un projecte de foment de la bicicleta

La comissió de seguiment dels projectes inclosos al Pla Integral de la Muntanyeta de Can Sant Joan, en la seva darrera trobada, ha acordat la creació d’un carril bici d’entrada i sortida al barri pel carrer de la Pedra (paral·lel al talús i a les vies de tren), entre la rotonda que enllaça les carreteres C-17 i N-150 i la plaça de la Pedra. Aquesta obra s’emmarcarà en el projecte de l’Ajuntament denominat ‘Anella cívica al voltant d’El Turó’, que pretén millorar la connexió entre els diferents barris del municipi i també dins dels mateixos nuclis urbans. El futur carril bici serà segregat en direcció Barcelona i, cap a Can Sant Joan, compartirà espai amb la calçada. L'adequació d’aquest vial l’assumirà l’Ajuntament de Barcelona, ja que l’inclou en un projecte de foment de l’ús de la bicicleta.

El grup de treball, format per representants de l’Ajuntament i del veïnat de Can Sant Joan, va decidir aquesta actuació durant la valoració de les inversions que es faran al sector durant el 2017: la millora d’un tram dels carrers Bosc, Pont i Triangle i les escales del passatge del Putxet. S’hi destinarà un total de 800.000 euros, que assumiran a parts iguals l’Ajuntament i la Generalitat, mitjançant la Llei de barris.

Aquest carril bici s’emmarca en la nostra voluntat de millorar les connexions entre les zones limítrofes entre Montcada i Reixac en Barcelona”, ha indicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui ha recordat que ambdós consistoris també treballen plegats en altres intervencions, com l’enllaç per a vianants dels carrers del Bosc i Oristà (Barcelona) i la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana mitjançant l’aqüeducte del torrent del Bosc Llarg. D’altra banda, la comissió de seguiment va decidir reprendre les negociacions sobre la modificació del planejament a la Muntanyeta.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari