Carles Campuzano defensa l’estat propi com ‘l’única via per fer front als reptes derivats de la globalització’

El diputat de PdCAT fa campanya a Montcada pel sí al referèndum d’autodeterminació convocat l’1 d’octubre

Campuzano va estar acompanyat de la presidenta del PdCAT a Montcada, Amèlia Morral, i el portaveu municipal de la formació, Joan Carles Paredes.
Laura Grau

El diputat i portaveu de PdCAT al Congrès, Carles Campuzano, va visitar Montcada i Reixac el 19 de juny convidat per la secció local de la formació en el marc de la campanya que ha engegat  per promoure el sí a la consulta sobre la independència que el govern català ha convocat per al proper 1 d'octubre. Campuzano va mostrar la seva preocupació perquè, a aquestes alçades del procés, encara s'estigui debatent sobre el dret de Catalunya de fer o no la consulta, "quan el que s'hauria d'estar discutint són les raons a favor i en contra de la independència". Per al diputat, aquest fet posa de relleu la manca de democràcia de l'estat espanyol, "que acumula una cultura política autoritària i està a anys llum de països com el Canadà o el Regne Unit, on hi ha una llarga tradició de consultes", en referència a les que s'han fet al Quebec i Escòcia, respectivament. 

Campuzano va defensar la necessitat d'un estat propi com l'única via per fer front als reptes que es deriven de la globalització com la competitivitat als mercats internacionals, la revolució tecnològica, les desigualtats, l'envelliment de la població i els fluxos migratoris. "Per guanyar aquesta cursa i viure en una societat pròspera, ens calen unes polítiques fiscals i econòmiques pròpies", va dir el diputat, que es va mostrar crític amb el model econòmic del govern espanyol, "un model que no ens reconeix com a nació i que no genera prosperitat". Campuzano va defensar el sí a la independència apel·lant al sentit pragmàtic de la gent, més enllà del sentiment identitari "perquè ens hi juguem quin país volem per al futur dels nostres fills i nets". La presidenta del PdCAT a Montcada, Amèlia Morral, i el portaveu municipal de la formació, Joan Carles Paredes, van acompanyar Campuzano, que va atendre les preguntes del públic després de la xerrada. 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari