Preocupació dels veïns per la possible ocupació il·legal de pisos a l’estiu

La policia descarta que aquest fenomen pugui produir-se en vivendes que són residència habitual

La regidora de l'Àrea Interna, Monserrat Ribera, i el cap de la Policia de Proximitat, Jordi Hijalba
Laura Grau

El problema d'ocupacions de pisos buits a La Ribera està creant malestar entre els veïns, que tenen por de marxar de vacances i trobar els seus domicilis ocupats per estranys quan tornin. Aquesta va ser una de les preocupacions expressades pels veïns a l'assemblea que va convocar ahir la tarda l'AV al seu local i que va comptar amb la presència de la Unitat de Proximitat de la Policia Local, Jordi Hijalba, i la regidora de l'Àrea Interna, Montserrat Ribera (ERC). Hijalba va tranquil·litzar els veins explicant la diferència entre una ocupació i una violació del domicili. "En el primer cas, estem parlant d'usurpar un habitatge que no és la llar habitual de ningú, com els pisos que estan en mans de bancs o segones residències amb poc ús, i en el segon, es tracta d'entrar sense autorització del propietari que hi viu, fet que suposa la detenció immediata de l'instrús i la consegüent denúncia penal", va insistir l'agent, qui va donar un seguit de consells per prevenir robatoris al domicili durant la nostra absència com ara carregar el cotxe al pàrquing, sortir ben d'hora al matí, pactar amb algun veí la recollida del correu, deixar alguna llum programada perquè s'encengui regularment i no deixar ni joies ni diners. 

Aquesta assemblea s'emmarca en les accions que està fent l'AV per reclamar més atenció al barri, que presenta problemàtiques relacionades amb l'incivisme, com l'abandonament de brossa a la via pública, i el trencament o substracció de mobiliari urbà. Així ho va poder constatar la regidora de barri, Mónica Martínez (ICV-EUiA), en el recorregut que va fer la setmana passada amb l'AV. El president de l'entitat, Jaime Imbernón, valora positivament el contacte directe que pot mantenir amb els representants municipals per fer arribar les mancances del barri. Actualment un dels problemes més urgents és l'embossament del clavegueram, especialment el que envolta la pista. Quan plou, la falta de drenatge fa que es formin grans basals i que la sorra desaparegui. "Tot i s'ha reomplert de terra, el problema persistirà si no es fa una neteja a fons de les reixes i del clavegueram", ha explicat Imbernón. 

La regidora de l'Àrea Interna, Montserrat Ribera, ha mostrat la seva predisposició a parlar amb els veïns que, a partir d'ara, hauran de canalitzar les seves queixes a través de l'AV i del regidor de barri. "En la línia de potenciar l'associacionisme i fer reunions més operatives, preferim reunir-nos amb l'AV i que sigui ella la que canalitzi les queixes dels veïns, que també poden adreçar-se a la regidora de barri", ha dit Ribera, qui ha anunciat que es col·locaran més contenidors d'escombraries per evitar brossa al carrer i que es faran accions de sensibilització per mantenir el barri net.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari