La PTJST mantindrà les accions de sensibilització i mobilització, tot i el compromís de Foment

L’assemblea general, reunida aquest dijous, aprova el full de ruta de la nova etapa amb l’objectiu de mantenir la confiança de la ciutadania sobre la viabilitat del projecte

Antoni Mollet, portaveu de la PTJST, i Ramon Bueno, del secretariat, durant l'assemblea
Laura Grau

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) mantindrà les accions de sensibilització i mobilització d'aquí al 2020, data en què està previst l'inici de les obres per soterrar la línia R2, amb l'objectiu de garantir el compliment dels compromisos del Ministeri de Foment i Adif. Aquest és un dels acords aprovats pels assistents a l'assemblea general que va convocar ahir la tarda el col·lectiu a la sala institucional de la Casa de la Vila. La trobada també va comptar entre el públic amb l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

En el full de ruta d'aquesta nova etapa i mentre no s'executa el soterrament, la PTJST vol potenciar les accions destinades a reivindicar més seguretat als passos a nivell i a les tanques que separen les vies, a més de millores a les estacions de tren. En aquest sentit, el portaveu Antoni Mollet creu que l'Adif no dedica prou recursos a aquesta qüestió i es va mostrar crític amb actuacions com la que ha fet al pas a nivell de Bogatell per considerar-les insuficients: "Ha eliminat l'antiga porta d'accés i ha fet una rampa protegida amb baranes, però no ha solventat el perill que comporta que vianants i vehicles creuin les vies simultàniament per un pas que continua sent estret". 

En el marc de la campanya de sensibilització, la PTJST engegarà accions als instituts i incorporarà un acte anual de caire festiu, que s'afegirà a l'homenatge a les víctimes i a les jornades i a la marxa prosoterrament. També es continuaran convocant actes davant del monòlit en memòria de les víctimes en el cas que es registrin nous atropellaments. "Els objectius que ens marquem a partir d'ara són mantenir la confiança de la ciutadania en la viabilitat del projecte i promoure el seu interès i entusiasme per les transformacions que comportarà el soterrament", va concloure el membre del secretariat i exportaveu, Ramon Bueno. L'alcaldessa Laura Campos va felicitar la PTJST per la seva tasca, "sense la qual no s'hauria arribat al punt en què estem ara", i va afegir que, tot i tenir raons per a l'optimisme, "hem d'estar atents al compliment dels compromisos adquirits per Foment d'aquí al 2020".

En l'àmbit institucional, la PTJST formarà part de la Mesa Municipal del Soterrament, responsable de fer el seguiment dels passos que el govern de l'Estat ha de seguir per complir els terminis establerts. Per últim, l’assemblea va ratificar Antoni Mollet com a portaveu del col·lectiu en substitució de Ramon Bueno, que va dimitir el passat mes d’abril per motius personals, i va aprovar l'estat de comptes.

Seccions:

Deixa un comentari