La Mesa cívica per tractar la problemàtica de la urbanització es reunirà el 12 de juliol, a la Casa de la Vila

El grup de treball estarà integrat per representants de totes les administracions i dels veïns afectats

La mesa cívica de Bosc d’en Vilaró, constituïda el passat 8 de juny per tractar la problemàtica de la urbanització ubicada a la Serralada de Marina, es reunirà per primer cop el proper 12 de juliol a la Casa de la Vila (18h) i estarà integrada per un representant de cada administració implicada (Generalitat de Catalunya, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació i ajuntaments de Montcada i Reixac i Badalona) i per veïns de la urbanització. A la comissió també assistiran els portaveus del grups municipals al consistori montcadenc. L’objectiu d’aquesta mesa cívica és buscar una solució a una problemàtica enquistada des de fa més de 50 anys.

El Bosc d’en Vilaró és una urbanització de 44,5 hectàrees construïda en zona forestal, a la Serralada de Marina, a cavall entre Montcada i Reixac (87% dels terrenys) i Badalona (13%), que consta de 270 parcel·les i 206 habitatges. La normativa urbanística i el marc jurídic actual –competència exclusiva de la Generalitat– impedeixen la seva legalització. Actualment hi ha sentències fermes d’enderroc i, fins i tot, una sentència penal per delicte urbanístic, i l’Ajuntament es veu impossibilitat per fer cap actuació de manteniment al sector.

L’origen de la urbanització es troba als anys 60, quan es va fer una parcel·lació il·legal dels terrenys ja qualificats com a sòl forestal, on van començar a proliferar habitatges adreçats, majoritàriament, a ser segones residències.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari