Podem Catalunya i la secretària general de Podem Montcada insten la Generalitat i el govern local a emprendre accions contra Lafarge

Ana Ballesta considera una “irresponsabilitat política” el fet que la cimentera continuï funcionant

La secretària general de Podem Montcada i regidora de Círculo en l’oposició a l’Ajuntament, Ana Ballesta, ha fet un comunicat en què exigeix a la Generalitat i al govern municipal –ICV-EUiA, ERC i Círculo– que prengui accions contra Lafarge. Segons manifesta l’edil, Podem Catalunya ha preguntat al govern autonòmic què ha fet després que el Tribunal Superior de Catalunya anul·lès al 2013 l’autorització concedida a la planta per valoritzar residus –en haver-se atorgat abans de presentar la preceptiva declaració d’impacte ambiental–, decisió que dos anys més tard va ser ratificada pel Suprem. Al novembre del 2015 la Generalitat, però, va repetir la tramitació atorgant l'esmentat permís a la cimentera i desestimant les al·legacions de la Plataforma Antiincineració.

Ballesta critica que Lafarge continuï amb la seva activitat, tot i les mobilitzacions ciutadanes, així com la “inactivitat” al respecte per part del govern de Montcada. “És intolerable que una empresa amb aquesta situació legal dificulti a les administracions públiques les tasques de control sobre una activitat danyina per a la salut pública i el medi ambient”, ha dit l’edil en el seu comunicat. En nom de Podem Catalunya i com a secretària general de Podem Montcada, Ballesta considera que cal posar en valor les mobilitzacions populars contra la cimentera i reclama una resposta al govern municipal entenent que el fet que la cimentera estigui funcionant 24 hores al costat del nucli urbà respon a una “irresponsabilitat política”.

El comunicat de Ballesta no compta amb el suport del Consell Ciutadà de Podem Montcada que públicament s’ha desmarcat de qualsevol acció que faci la seva secretària general a qui acusa d’actuar de forma unilateral i sense comptar amb l’òrgan polític del partit. Les divergències internes al si de la formació arrenquen del passat mes d’agost quan Ballesta va ser expulsada de l’agrupació d’electors Círculo Montcada i del seu grup municipal. Malgrat que una resolució judicial va declarar nul el procediment i Ballesta va ser readmessa al grup municipal a principi d’any, no té cap càrrec al govern ni tampoc segueix la disciplina de vot de Círculo.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari