La Favmir reforça la necessitat de continuar la lluita després dels últims moviments de la Generalitat

Sopar de germanor per commemorar el sisè aniversari de la pèrdua de les urgències nocturnes

Antonio Cera i Mar Sempre, durant la seva intervenció
Rafa Jiménez

El fet que la Generalitat inclogués als seus pressupostos de 2017 una disposició addicional on es reconeix la necessitat de restablir els serveis sanitaris que es van perdre fa sis anys a Montcada és un motiu d’esperança, tot i que la lluita al carrer i a les administracions ha de continuar. Aquesta és una de les conclusions del sopar de germanor que la Federació d’Associació de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) va organitzar el passat divendres a la plaça Lluís Companys per commemorar el sisè aniversari de la pèrdua de les urgències nocturnes a Montcada, així com el servei de ginecologia i de les urgències de pediatria. L’acte, al que van assistir una cinquantena de persones, va comptar amb la presència de la regidora de Salut Pública i presidenta de l’Àrea Social de l’Ajuntament, Mar Sempere (Círculo Montcada), i el president de la Favmir, Antonio Cera. Finalment, Trinidad Cuesta, del col·lectiu SAP Muntanya, i Lola Castro, del moviment Marea Blanca, no van poder assistir-hi per motius personals. Per al president de la Favmir, Antonio Cera, aquest sopar de germanor no serveix "per celebrar res, sinó per agafar forces i commemorar el fatal aniversari de les retallades de la sanitat pública”. Cera, qui lamenta que el conseller de Sanitat de la Generalitat, Antoni Comín, no hagués estat un dels afectats pels recents canvis al govern autonòmic, va avançar que en els propers mesos s’iniciarà una lluita en contra de les fundacions que es volen incloure dins de la sanitat pública i que, segons la seva opinió, és un moviment que només té l’objectiu “d’amagar diners”. En relació a la possibilitat que els serveis sanitaris perduts a Montcada acabin tenint una dotació pressupostària, el president de la Favmir considera que aquest "és un punt de partida per aconseguir més coses en el futur".

Per la seva part, Mar Sempere va agrair la tasca dels veïns i les veïnes que es manifesten el primer dijous de cada mes per defensar una sanitat pública de qualitat i va lamentar que el municipi no tingui els serveis que necessita per un motiu econòmic, fent referència a l'elaboració dels pressupostos de la Generalitat. “Ens alegra aquest reconeixement, però ens apena que s’utilitzi l’afegitó ‘dintre de les disponibilitat pressupostàries’ perquè això ens impedeix tenir una sanitat pública adequada que altres municipis sí tenen”, va dir la regidora de Salut Pública, qui valora positivament la inversió de 176.000 euros feta per la Generalitat per augmentar el personal que treballa als dos CAP locals. Sempere va expressar el seu desig que aquestes inversions continuïn creixent i que el sopar del proper any serveixi per poder celebrar que s’han recuperat tots els serveis que es van perdre fa sis anys.

Cera va tancar l’acte, recordant que la propera manifestació, que des de fa un any es fa amb una periodicitat mensual, es farà el 7 de setembre i agraint el suport que el moviment veïnal està rebent per part de l’actual regidoria de Salut Pública. El sopar també va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Laura Campos, i del president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil (ambdós d’ICV-EUiA).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari