Els municipis de Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià, Badalona i Barcelona presenten l’Agenda Besòs

El document proposa més d’un centenar de projectes que tenen el riu com a element cohesionador i que volen pal·liar la manca d’inversions en aquest territori en els últims anys

Tècnics i polítics dels cinc municipis de l'Eix Besòs, durant la presentació del full de ruta
Premsa/Ajuntament

Les alcaldesses i l’alcalde de les cinc ciutats de l’Eix Besòs, entre les quals hi ha Montcada i Reixac, han presentat l’Agenda Besòs, el full de ruta que marca l'estratègia que es desplegarà en aquest sector durant els proper 10 anys i que tindrà el riu com a element cohesionador dels barris. El document és el resultat de més d’un any de treball entre els ajuntaments, el Consorci del Besòs i l’agència Barcelona Regional i recull 130 propostes concretes que tenen com a objectiu comú fomentar una identitat compartida en aquest territori de 81 km2, que representa el 30% de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona i on hi viuen gairebé 1 milió de persones.

La presentació es va fer ahir al matí en el transcurs d’una jornada celebrada al Campus Diagonal Besòs de l'UPC, que va reunir els equips tècnics i polítics de les cinc ciutats. A l’acte van participar l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos  –acompanyada del president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez,- l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona), la de Badalona, Dolors Sabater, la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau. A la presentació també va assistir el director general de Barcelona Regional, Josep Bohigas.

L’Agenda Besòs dona prioritat a les actuacions per promoure la formació, el dret a l’habitatge i la millora de l’accessibilitat i la connectivitat entre els diferents barris d’aquests cinc municipis. El document vol ser la base per a la recerca de finançament i el nou punt de referència per definir totes les propostes de futur del Besòs en matèria d’infraestructures, mobilitat, qualitat ambiental, equipaments i serveis. Les accions de futur que planteja el document no només depenen dels ajuntaments sinó que també són competència de la Generalitat I el govern central, incloent-t’hi infraestructures com el soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada I Reixac.  

En la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va recordar que “l’eix del Besòs ha sofert una manca d’inversions durant els darrers any i ara és el moment de donar respostes a la ciutadania”. Campos també va destacar “la importància del treball dels cinc municipis que ha de generar sinèrgies i donar solucions a realitats i problemàtiques comunes”. L’alcaldessa va concloure que “l’Agenda Besòs permetrà generar cohesió social i oportunitats a una zona amb un gran potencial”.

El febrer del 2016, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs van segellar una nova aliança municipal per reforçar l’Eix Besòs. Les alcaldesses i l’alcalde d’aquest àmbit van acordar la incorporació de Badalona al Consorci del Besòs, el reforçament institucional d’aquest instrument de gestió i l’encàrrec a Barcelona Regional d’un complet diagnòstic de la situació actual i les propostes de futur. Barcelona Regional (una agència pública de planificació creada el 1993) ja va ser l’encarregada del projecte de recuperació del tram final del riu Besòs.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari