L’Ajuntament aprova delegar a la Diputació el cobrament de l’IAE i de l’impost de vehicles

El govern argumenta que la mesura permetrà millorar la efectivitat del servei i donarà liquidesa a la tresoreria del consistori

El Ple municipal ha aprovat, amb el vot en contra de la CUP i l’abstenció de Cs, delegar en l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació el cobrament de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i el de vehicles de tracció mecànica a partir del 2018. L’IAE és un impost cada cop més difícil de gestionar pel volum d’empreses que hi ha al nostre municipi i, el fet de traspassar el seu cobrament a la Diputació, garantirà una millor eficàcia en la gestió i liquidesa a la Tresoreria del consistori ja que rebrem mensualment els diners d’acord amb la previsió anual d’ingressos”, va explicar ahir el president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA). Pel que fa a l’impost de vehicles, el seu cobrament ja va ser assumit fa tres anys per l’ORGT que a partir de gener també passarà a gestionar-ne el padró. Atès que la Diputació té connexió directa amb la Direcció General de Trànsit, hi haurà tràmits com el canvi de domicili que es podran fer directament al municipi.

Grups com el PDeCAT i la CUP van qüestionar la mesura. Els cupaires entenen que traspassar competències a una altra administració va en contra de la voluntat d’internalitzar serveis expressada pel govern municipal –ICV-iA, ERC i Círculo. El PdeCAT es va sumar al comentari tot i que finalment va votar a favor pels beneficis que pagar directament a l’ORGT aporta a la ciutadania. Tant Gil com l’alcaldessa, l’ecosocialista Laura Campos, van puntualitzar que el fet que delegar la gestió de tributs en la Diputació no significa externalitzar el servei. “La Diputació és un organisme públic i el que fem és treballar de forma mancomunada amb una altra administració per guanyar en eficiència”, va dir el regidor.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari