Gonzalo Garcia (CUP) i Juan Parra (PSC) fan efectives les seves renúncies a l’acta de regidor

Els seus respectius partits encara no han confirmat públicament quins seran els seus substituts a partir de setembre

Gonzalo Garcia es va acomiadar aquest dijous del Ple

La sessió plenària que es va celebrar aquest dijous a la Casa de la Vila va servir per acomiadar el curs polític abans de les vacances d’estiu i, alhora, va suposar l’adéu definitiu dels regidors Juan Parra, del PSC, i Gonzalo Garcia, de la CUP, que han renunciat a les seves respectives actes. Parra, que no va poder assistir a la sessió per motius de salut, deixa el càrrec després de 18 anys, dels quals 16 han estat com a membre de l’equip de govern, primer com a president de l’IME i, en el mandat anterior, com a president de l’Àrea Territorial. En la seva absència, la portaveu socialista, M. Carmen Porro, li va fer un agraïment públic per aquests 18 anys de "dedicació al municipi, de treball, de relació amb les entitats i de compromís d’un company que ha estat en els moments bons i també en els dolents i que mereix que el recordem per la bona feina feta". La resta de portaveus dels grups municipals, a excepció de David Gerbolés (Ciutadans) i Gonzalo García (CUP) que van refusar la possibilitat de parlar, van coincidir en agrair la tasca de Parra, deixant de banda les seves diferències ideològiques. En nombre d’ICV-EUiA, Óscar Gil va lloar la dedicació del regidor socialista al municipi i el seu tracte fàcil, "tot i que en la majoria de les ocasions no hem compartit els plantejaments ni les formes del seu govern". En el seu torn, Jordi Sánchez va recordar que ERC va demanar la seva dimissió durant l’anterior mandat i que el seu partit es va presentar a les eleccions per canviar les formes del govern. Tot i aquestes desavinences, Sánchez li va desitjar "des del respecte a la persona, sort en el futur en tots els àmbits". Mar Sempere, de Círculo Montcada, li va agrair la dedicació que ha tingut amb Montcada i li va "desitjar sort en la seva nova etapa professional i personal". Ana Ballesta, regidora de Círculo que no forma part de l’equip de govern, va demanar la paraula per destacar que "per damunt de les discrepàncies ideològiques i les actuacions més o menys encertades, està la persona i el company amb el que ha estat un plaer compartir l’espai polític". Joan Carles Paredes, portaveu del PDeCAT, va recordar que durant els vuit anys que van coincidir al govern municipal, Parra sempre va intentar "aportar al màxim, buscant l’acord i allunyant-se de la polèmica i la confrontació a la recerca d’un bon clima polític perquè el municipi pogués avançar". Per últim, Eva García (PP) li va expressar la seva amistat personal després de compartir 17 anys a l’Ajuntament i d’haver estat a la mateixa taula del Ple als darrers dos anys amb Parra, al que va qualificar de "respectuós i bona persona, més enllà dels errors que hagi pogut cometre i dels que avui no s’ha de parlar per dignitat i respecte".

Canvi a la CUP. Gonzalo Garcia, per la seva banda, va entrar al Ple com a regidor al juny del 2015 i ha deixat l’acta a mig mandat en compliment del programa electoral de la seva formació. En la seva intervenció, Garcia no va fer cap valoració de la seva estada al Ple durant aquests dos anys i es va limitar a recordar que dimiteix en compliment del codi ètic de la seva formació. La resta de grups sí van comentar la seva marxa, destacant l’aportació de l’edil cupaire com a element fiscalitzador a l’oposició. Tot i reconèixer que no han tingut massa punts d’acord, la portaveu del PSC, M. Carmen Porro, va agrair el procés d’aprenentatge de Garcia sobre el funcionament del plenari amb el pas del temps i va expressar el seu desig que "el relleu al grup de la CUP vagi en la línia de defensar les idees, respectant la resta de partits polítics que formen part del consistori". Óscar Gil, d’ICV-EUiA, va mostrar el seu respecte per una dimissió que compleix els acords de l’assemblea de la CUP i va agrair a Garcia pel seu paper "fiscalitzador, la teva lluita contra la opacitat de l’administració i el teu esforç per entendre el funcionament de l’Ajuntament". Tot i haver protagonitzat moments de tensió en alguns plens durant aquests dos anys, David Gerbolés, regidor de Ciutadans, va definir al regidor cupaire com "treballador i vehement" i va destacar que "amb el temps, ens hem guanyat un relació de respecte, tot i estar a les antípodes polítiques". Jordi Sánchez, portaveu d’ERC, va expressar el seu desig "d’haver guanyat un amic, perdent un adversari polític" i va destacar que el repte de capgirar l’Ajuntament amb el que la CUP es va presentar a les eleccions municipals està bastant aconseguit. Joan Carles Paredes, regidor del PdeCAT, va recordar que Garcia va fer història al ser el primer representant de la CUP que entrava a l’Ajuntament de Montcada i que ha fet quelcom més que capgirar-lo. "T’agraïm la teva feina, el teu tarannà, a vegades una mica agressiu, però sempre buscant el to irònic i a la recerca de punts de trobada", va dir Paredes. Per últim, Eva García (PP) li va desitjar sort "a la teva vida personal, que no a la política", reconeixent que ambdós comparteixen "poc més que el cognom". La regidora popular va lamentar, de forma irònica, que el regidor de la CUP marxi abans de l’1 d’octubre, en referència al possible fracàs de la consulta per la independència. 

Ni el PSC ni la CUP han anunciat públicament el nom dels substituts d’ambdós regidors que hauran de prendre possessió de la seva acta en el proper Ple que se celebrarà durant el mes de setembre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari