La ciutat recordarà cada 11 de març les víctimes del terrorisme en un acte de rebuig a la violència

L’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció que també recull dedicar un espai públic en record de totes les víctimes

El Ple de juliol, celebrat aquest dijous, va donar el vistiplau a una moció promoguda pel PP i consensuada amb la incorporació d'esmenes d'altres grups municipals, mitjançant la qual l'Ajuntament acorda dedicar un espai públic en record de totes les víctimes del terrorisme i que reivindiqui la cultura de la pau en rebuig de la violència en totes les seves formes. El Ple va donar el vistiplau a commemorar el Dia de les Víctimes del Terrorisme l'11 de març de cada any, data que coincideix amb el dia d'homenatge establert pel conjunt de la Unió Europea. Així mateix, l'endemà d'un atemptat terrorista a qualsevol punt d'Espanya es guardarà un minut de silenci en homenatge a les víctimes, a les 12 h, a la porta de l'Ajuntament. L'acord del Ple es traslladarà a diferents associacions espanyoles i europees de lluita contra el terrorisme, així com a fundacions i entitats per la pau.

 

La portaveu del PP, Eva García, va agrair el suport de tots els grups municipals, però va lamentar que “les aportacions hagin desvirtuat el sentit inicial de la moció, que volia destacar l’esperit d’Èrmua nascut arran de l’assassinat del regidor Miguel Àngel Blanco fa 20 anys”. En aquest sentit també es va manifestar el portaveu de Cs, David Gerbolés, qui va manifestar que “la moció era una manera de recordar la mort de l’edil, que va suposar un punt d’inflexió a la societat espanyola”.

 

La resta de formacions polítiques no comparteixen aquests arguments, en considerar que el nou text millora l’original perquè reconeix totes les víctimes del terrorisme. “No entenem l’actitud i l’interès dels partits que promouen aquest tipus de mocions. Deixin de furgar en el dolor de les víctimes i comencin a treballar per trobar solucions de forma pactada i dialogada”, va dir el portaveu de la CUP, Gonzalo García. Pel que fa al PDeCAT, la regidora Montse Sánchez es va mostrar a favor de la nova moció “perquè la societat ha de mantenir viu el record de les situacions que no s’han de tornar a viure, ja que cap vida s’ha de perdre per defensar cap idea”. Per la seva banda, el regidor de Círculo Montcada, Sergio Martín, va explicar que el seu grup dona suport a la moció perquè “condemnem l’ús de la violència, sigui quina sigui i vingui d’on vingui”, va indicar l’edil, qui va criticar el PP “per haver presentat una moció tan partidista, quan no hi ha morts més importants que d’altres”. El portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, també va condemnar qualsevol acte de terrorisme i va apostar “per resoldre sempre els conflictes per la via democràtica i política”. D’altra banda, el regidor d’ICV-EUiA Óscar Gil va remarcar que “el terrorisme no ha de ser una arma de confrontació entre les forces democràtiques i creiem que el diàleg ha de ser la forma de canalitzar tots els conflictes polítics”. El PSC va tancar la ronda d’intervencions destacant que “totes les víctimes són iguals i ens sembla bé celebrar l’11 de març el Dia de les Víctimes del Terrorisme”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari