El Ministeri de Foment licitarà al setembre els projectes necessaris per al soterrament de la línia de França

Els representants municipals i de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total es mostren satisfets de la primera reunió de la comissió de seguiment que s’ha fet a Madrid

Primera reunió de treball de la Comissió de Seguiment del soterramet feta avui a Madrid
Premsa/Ajuntament

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha mostrat la seva satisfacció després de la primera reunió de la comissió de seguiment del soterrament de la línia R2, que ha tingut lloc aquest matí a Madrid i que ha servit per fixar el cronograma de l'actuació. La comissió la integren el Ministeri de Foment, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF), la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona, l'agència Barcelona Regional i la plataforma Tracte Just, Soterrament Total.

El president de l'Adif, Juan Bravo, ha informat que el proper mes de setembre sortirà publicada al BOE, en una única licitació, tota l'obra civil, que inclourà la redacció de l'estudi informatiu, el projecte bàsic, el projecte executiu i l'estudi ambiental. L'adjudicació es farà abans que s'acabi l'any 2017. La delegació municipal l'han integrat l'alcaldessa, Laura Campos; el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez; la coordinadora de l'Àrea Territorial, Marta Bunyesc; i el portaveu de la plataforma Tracte Just, Soterrament Total, Antoni Mollet.

Laura Campos ha afirmat que "estem satisfets perquè el termini i els compromisos es compleixen i el soterrament avança a bon pas". Per la seva banda, Jordi Sánchez ha explicat que "el compromís amb l'Adif i el Ministeri de Foment avança, però nosaltres continuarem exigint els compromisos marcats al cronograma". El portaveu de la plataforma veïnal, Antoni Mollet, ha destacat que "tenim la sensació que aquesta vegada va de veritat".

En el decurs de la trobada l'alcaldessa ha recordat les demandes municipals relacionades amb les millores de la seguretat en els passos a nivell i les tanques al recorregut de la R2. L'Adif ha fixat Carlos Freire com a interlocutor a Catalunya per a aquests temes. D'altra banda, els representants estatals han informat que l'Adif i l'Institut Català de la Salut ja han signat l'acta de lliurament de l'obra del pou de ventilació a l'aparcament del CAP de Jaume I, i que en breu s'obrirà.

La comissió ha fixat la primera quinzena del mes d'octubre per a la propera trobada. Tot i la satisfacció perquè la licitació de l'obra se sufragarà amb pressupostos estatals de 2017, els representants municipals han recordat que a les properes reunions caldrà començar a negociar la urbanització de la llosa que cobrirà la línia ferroviària, valorada en 22 milions d'euros.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari