La secretària general de Podem Montcada anuncia que Podem Catalunya tornarà a preguntar a les bases sobre el referèndum

El Consell Ciutadà de la formació veu amb bons ulls la consulta, que es farà entre el 7 i 11 de setembre

La secretària general de Podem Montcada i regidora de Círculo en l’oposició a l’Ajuntament, Ana Ballesta, ha explicat en un comunicat que Podem Catalunya convocarà noves consultes a les bases sobre el referèndum de l’1 d’octubre i la confluència amb els comuns. La primera votació tindrà lloc entre el 7 i l’11 de setembre, mentre que la segona es durà a terme a partir del 15 d’octubre. En aquestes consultes s’haurà de ratificar el posicionament sorgit dels debats territorials sobre ambdues qüestions, que es van fer entre els mesos de maig i juny als 95 dels 120 cercles d’arreu de Catalunya amb la participació d’un miler de persones.

 

Entenem el referèndum com una forma de mobilització per desencallar la situació i a la qual no podem girar l’esquena”, afirma Ballesta, qui critica el Partit Popular perquè “no ens pot manar si podem votar o no, i aquí és on animem a la mobilització de la gent per desobeir un mandat del PP que atempta contra el dret d’expressió del poble català”. En l’àmbit local, la secretària general assegura que Podem Montcada “mai vetarà les consultes que siguin necessàries. La nostra funció és articular les demandes ciutadanes perquè no tenim por a preguntar a la gent”.

 

El comunicat de Ballesta no compta amb el suport del Consell Ciutadà de Podem Montcada que públicament s’ha desmarcat de qualsevol acció que faci la seva secretària general, a qui acusa d’actuar de forma unilateral i sense comptar amb l’òrgan polític del partit. Les divergències internes al si de la formació arrenquen del passat mes d’agost quan Ballesta va ser expulsada de l’agrupació d’electors Círculo Montcada i del seu grup municipal. Malgrat que una resolució judicial va declarar nul el procediment i Ballesta va ser readmessa al grup municipal a principi d’any, no té cap càrrec al govern ni tampoc segueix la disciplina de vot de Círculo.

 

Consell Ciutadà de PM

El Consell Ciutadà Municipal de Podem Montcada també s’ha pronunciat sobre les dues consultes previstes, que veu amb bon ulls ja que es faran gràcies a la pressió de molts cercles que no estaven d'acord amb què el posicionament oficial es prengués sense tenir en compte els inscrits”. D’altra banda, el cercle de Podem Montcada ha decidit adherirse al manifest que aposta per una Asamblea Ciutadana i la renovació de la direcció de Podem Catalunya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari