La CUP demana a la militància fer un últim esforç per ‘superar els obstacles que posarà l’Estat’

La formació va celebrar diumenge la Diada amb un acte alternatiu

Oriol Corral, regidor de Som Gramenet
Rafa Jiménez
Els dos portaveus de l'AJMIR que han participat a l'acte
Gonzalo Garcia, de la CUP Montcada, durant la seva intervenció

Com és habitual als últims anys, la secció local de la CUP ha organitzat el seu propi acte alternatiu per celebrar, un dia abans, la Diada Nacional de Catalunya. Una trentena de persones s’han reunit aquest migdia al carrer Major, cantonada Generalitat, per gaudir d’una botifarrada popular i participar en un acte polític que ha comptat amb les intervencions de Gonzalo Garcia, exregidor de la CUP a l’Ajuntament de Montcada, i Oriol Corral, regidor a Santa Coloma de Gramenet en representació de la coalició d’esquerres Som Gramenet. A la trobada també han participat dos portaveus de l’Assemblea de Joves de Montcada i Reixac (AJMIR) que torna a estar activa després d’uns anys de parentèsi i que ha fet, d’aquesta manera, la seva primera aparició pública.

La convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre ha centrat els discursos de Garcia i Corral, que també han repassat l’evolució del nacionalisme català des de l’any 2009. L’exregidor de la CUP a Montcada creu que Catalunya es troba “a les portes d’iniciar una revolució” i ha demanat als assistents un últim esforç per superar els obstacles, que segons ha  dit, encara han de venir: “Tingueu molt clar que l’1 d’octubre votarem i ho farem tot i la repressió de l’Estat”, ha manifestat García, que s’ha mostrat convençut que la gent sortirà al carrer a defensar “les nostres institucions i la nostra legitimitat perquè els drets no es demanen, es conquereixen i es defensen”.

Per la seva part, Oriol Corral, qui ha elogiat la feina altruista que Garcia ha fet a l’Ajuntament de Montcada als últims dos anys, ha demanat als assistents que treballin per convèncer a la gent del seu entorn perquè vagin a votar l’1 d’octubre, en una jornada que ha definit com una “nova batalla de l’Ebre”. “Tenim per davant tres setmanes en les que ens ho juguem tot. Davant l’opressió de l’Estat, la nostra força està en la mobilització de la gent per anar a votar i poder crear una nova república”, ha dit Corral.

L’AJMIR ha fet la seva reaparició en aquest acte amb la intervenció de dos portaveus que han afirmat que aquest col·lectiu torna a estar actiu “amb molta il·lusió i sense por amb l’objectiu de combatre el poder adult”. En el seu discurs els portaveus de l’AJMIR han fet una crida a participar a la manifestació de la Diada que es farà demà a Barcelona i al referèndum de l’1 d’octubre “perquè no tenim res a perdre, excepte les cadenes que es mantenen lligats a un règim que no ha canviat des de fa 40 anys”.

Després de la botifarrada popular, els assistents han participat en una assemblea del comitè de campanya de l’1-0.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari