‘No emprenyis!’, nova campanya municipal per promoure el servei de recollida de mobles

L’abandonament d’andròmines al carrer és un dels principals problemes d’incivisme

Jordi Sánchez, a la dreta de la imatge, acompanyat pel tècnic de Serveis Municipals, Juli Mauri
Pilar Abián

L’Ajuntament ha presentat aquest dimarts una nova acció per tal d’afrontar un dels problemes d’incivisme més greus que té la ciutat, segons ha explicat el president de l’Àrea Territorial i responsable de Serveis Municipals, Jordi Sánchez (ERC). Es tracta de la campanya ‘No emprenyis!’, que pretén promoure l’ús del servei gratuït de recollida de mobles i voluminosos i evitar així el seu abandonament a la via pública.La presència de mobles al carrer és un continu motiu de queixa”, ha reconegut l’edil tot afegint que l’esforç de neteja que fa l’Ajuntament ha d’anar acaompanyat de la col·laboració ciutadana. Cal conscienciar tothom per evitar que els carrers estiguin bruts”, ha dit.

 

La campanya de comunicació consisteix en la instal·lació de cartells de grans dimensions al mobiliari urbà –als 130 opis del municipi–, i d’altres més petits als accessos als edificis (3.500 unitats) així com la distribució de material informatiu pels equipaments. L’eslògan ‘No emprenyis’ pretén evitar les molèsties en matèria de mobilitat i seguretat que provoca l’ocupació de les voreres per mobles i voluminosos. La campanya recorda que abandonar aquests elements a la via pública o als espais oberts sense edificar està sancionat amb multes de 90 a 120 euros. “Hi ha persones que són impermeables a aquests missatges per això seguirem actuant contra l’incivisme per la via sancionadora”, ha dit Sánchez.

 

Les persones que necessitin el servei de recollida de mobles i voluminosos han de trucar al 900 150 140 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) o bé enviar un correu electrònic a l’adreça mobles.m[email protected], on els indicaran quan han de deixar les andròmines davant casa seva. Des de l’1 d’abril del 2016, l’empresa FCC s’encarrega d’aquest servei i la recollida es fa a la nit, començant a les 20h. “Fem aquest horari per tal d’evitar que el material romangui moltes hores al carrer”, ha indicat el regidor. Un altre punt on els particulars poden portar els mobles vells és la Deixalleria Municipal (polígon la Ferreria) el lloc on van a parar les andròmines recollides al carrer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari