Lafarge inaugura una mostra sobre la història de la fàbrica amb motiu del seu centenari

El Grup de Medi Ambient critica que l’Ajuntament permeti que l’exposició es faci en una instal·lació municipal

La planta montcadenca de Lafarge Holcim llueix des de fa dies una pancarta commemorativa del centenari
SG

Amb motiu de la celebració del centenari de la fàbrica de ciment Lafarge a Montcada i Reixac, l’empresa inaugura aquest dijous a l’Auditori Municipal (19.30h) una mostra titulada ‘D’Asland a LafargeHolcim, cent anys de ciment’, feta de forma conjunta amb el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

L’exposició mostra el procés de fabricació del ciment, les mesures que s’hi han incorporat per complir les normatives mediambientals i les últimes innovacions tecnològiques. La inauguració inclourà una conferència a càrrec de l’historiador Jaume Alcázar, de la Fundació Cultural Montcada.

 

Crítica del Grup de Medi Ambient

El Grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció ha criticat durament en un comunicat el consistori el fet que l’exposició de Lafarge es faci en un equipament públic com és l’Auditori. "És una indecència que en unes dependències de l’Ajuntament, Lafarge celebri 100 anys de perjudici en la salut de la població", diu el col·lectiu que també acusa l’empresa d’emetre contaminants tòxics, causar soroll, destrossar el Turó i, sobretot, de cremar residus.

El Grup torna a exigir un cop més al govern municipal que sancioni econòmicament i tanqui temporalment la cimentera pels mesuraments de soroll que va fer la Diputació el 2015. "Les dades demostren l’incompliment greu dels límits legals", assenyalen els escologistes tot qualificant el fet d’"escandalós".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari