Els partidaris del referèndum fan campanya per mobilitzar voluntaris a les portes dels col·legis electorals

Més de 250 persones va participar a l’assemblea que es va fer dimarts a la plaça de l’Església

Jordi Sánchez i Miquel Àngel Gràcia, en un moment de la seva intervenció a la plaça de l'Església
Rafa Jiménez

Unes 250 persones es van reunir ahir a la tarda a la plaça de l’Església per participar a l’assemblea informativa que es va organitzar per demanar voluntaris per a la jornada de l’1 d'octubre. Els convocants de la trobada, que diuen actuar a títol personal sense representar cap partit polític o associació, van fer una crida per mobilitzar gent a les portes dels col·legis electorals amb l’objectiu de garantir que es pugui votar. Els que estiguin interessats a participar com a voluntaris han d’enviar un whatsapp al telèfon 695 496 392 i omplir, posteriorment, un formulari amb les dades personals i indicant el seu col·legi electoral. L’objectiu dels convocants és que els voluntaris es reparteixin de forma equitativa a les portes dels col·legis a partir de les 8 del matí sense interferir a les votacions. "Les institucions i els partits estan fent la seva feina perquè estigui tot preparat. La nostra tasca, com a ciutadans, és mobilitzar-nos i reunir la major quantitat possible de gent per dificultar, d’una forma pacífica, qualsevol acte contrari a poder votar", va comentar Miquel Àngel Gràcia, que va exercir com a portaveu d’aquest grup i que va deixar molt clar que "no votar no pot ser acceptat".

Tot i que la Generalitat encara no ha publicat quins seran els col·legis electorals que es faran servir a Montcada i Reixac durant aquesta jornada, Gràcia va avançar que a la Font Pudenta el local de l’Associació de Veïns serà substituït per l’INS La Ferreria i que encara existeix el dubte si a Can Sant Joan es votarà a l’Espai Cultural Kursaal o al col·legi El Viver. El portaveu també va fer una crida a la calma i a evitar cap enfrontament amb les forces policials en el cas que qualsevol persona sigui detinguda o identificada per participar en actes o accions que estiguin relacionats amb l’1-O.

L’assemblea, que es va poder desenvolupar sense cap intervenció policial, també va comptar amb la intervenció de Jordi Sánchez, regidor d’ERC al govern municipal que va mostrar la seva satisfacció per la quantitat de gent que es va reunir a la plaça de l’Església i que va voler donar un missatge de tranquil·litat. "Els representats polítics estan assumint uns riscos i la població també ha d’assumir la seva responsabilitat per defensar les urnes i els vots. Ja no estem parlant d’independència, sinó de democràcia", va dir Sánchez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari