Més de 300 persones es manifesten a la plaça de l’Església contra les actuacions de l’Estat a Catalunya

Durant la concentració, s’ha llegit un manifest en defensa de la democràcia, la llibertat d’expressió i les institucions catalanes

Durant la mobilització s'han sentit crits en favor de la democràcia i la llibertat d'expressió
Sílvia Alquézar
La concentraci contra les actuacions de l'Estat a Catalunya ha aplegat més de 250 persones a la plaça de l'Església

Més de 300 persones s’han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça de l’Església en contra de les actuacions de l’Estat a Catalunya durant el dia d’avui, amb escorcolls a diferents departaments de la Generalitat i la detenció d’una vintena de persones en una macrooperació policial contra el referèndum de l’1 d’octubre. Durant la mobilització, hi ha hagut crits a favor de votar l’1-O i s’ha llegit un manifest en defensa de la democràcia, la llibertat d’expressió i les institucions catalanes. “L’Estat espanyol ha creuat una línia que mai hauria d’haver traspassat. Avui és una dia trist per la democràcia d’un estat decadent”, es recull en el document, en què es condemnen i es rebutgen les accions del govern central. No deixarem de reivindicr el dret a votar i decidir el nostre futur. Sortirem al carrer en defensa de la democràcia i no acceptarem retornar a èpoques passades”, expressa el manifest, en què s’interpela a la Unió Europea “a no mirar cap a una altra banda” en el conflicte polític de Catalunya.

 

Durant la concentració, també s’ha fet esment a la citació judicial que ha rebut l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ICV-EuiA), qui haurà d’anar a declarar el 25 de setembre al jutjat de Cerdanyola en relació al referèndum. Durant l’acte s’ha fet una crida a acompanyar l’edil, que està convocada a les 12h. La mobilització ha finalitzat amb un tastet de vi i coca per a les persones participants.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari