Les zones blaves deixen d’estar operatives i passaran a ser taronges

Es podrà estacionar de forma gratuïta durant una hora amb la senyalització de l’hora d’arribada amb uns tiquets de paper

Les zones blaves deixaran de ser operatives a partir del 26 d'octubre
Arxiu/Montcada Comunicació

Les zones blaves del municipi –actualment ubicades als carrers Major, Colon, Jaume I i Generalitat i a l’av. de la Unitat– ja han deixat d'estar operatives per ser substituïdes a partir de dijous per d'altres de color taronja on s'hi podrà estacionar gratuïtament durant una hora. Els conductors hauran de senyalitzar l'hora d'arribada manualment i de forma visible al seu vehicle. La majoria de les places funcionaran entre les 8.30 i les 13h i les16 i les 20h –excepte alguns punts en què l'horari serà més reduït, com ara davant de l'edifici de l'Ajuntament. Durant aquests dies i fins a la posada en marxa del servei, operaris municipals faran les tasques de pintar la nova senyalització i la persona que ha estat contractada per fer-ne la vigilància es dedicarà a informar els conductors. Si bé el govern ha indicat que la zona taronja no té afany recaptatori i només promou la rotació de vehicles, incomplir la normativa se sanciona amb 60 euros.

 

Proposta de govern

La decisió del govern d’eliminar les places blaves a través d’un mecanisme que permeti igualment la rotació de vehicles en carrers propers a eixos comercials o serveis ja es va començar a visualitzar fa un any quan l’aparcament taronja –en funcionament a l’av. de Catalunya de Mas Rampinyo i al carrer Bateria i la plaça del Bosc de Can Sant Joan des de l’anterior mandat– es va implementar també al carrer Guadiana. La mesura, que inicialment va causar malestar entre els residents, es va acabar consensuant amb la creació d’una comissió de treball amb la participació d’associacions de comerciants i veïnals així com membres de la Plataforma ciutadana contra la limitació horària d’aparcament. La proposta del govern va ser posteriorment incorporada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que el Ple va aprovar al febrer. "L'experiència a les altres zones de Montcada ha funcionat molt bé. Hi ha rotació de vehicles i, majoritàriament, es compleix la normativa", ha indicat la regidora de Serveis Generals, Montse Ribera (ERC), qui ha destacat que aquesta iniciativa és un dels compromisos del govern municipal recollits al Pla d'Actuació Municipal (PAM).
 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari