La figura d’Espai de Regulació Especial no pot ser aplicada al Bosc d’en Vilaró

L’AV planteja tres noves propostes en la línia de conservar els seus habitatges amenaçats per un pla d’extinció diferida

Segona reunió de la Mesa Cívica feta el 18 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament
Premsa

Segons l’informe de la Comissió Territorial de l’AMB, la figura d’Espai de Regulació Especial (ERE) no pot ser aplicada al Bosc d’en Vilaró, tal com va sol·licitar l’AV en la primera reunió de la Mesa Cívica, feta el passat mes de juliol. Aquest òrgan, format per representants de les administracions i dels veïns, pretén buscar solucions a la problemàtica de la urbanització ubicada en terrenys forestals de la Serralada de Marina, que es resisteix a acceptar el pla d’extinció diferida en el termini de 40 anys. El director general dels Serveis Territorials de la Generalitat, Agustí Serra, va emmarcar el cas del Bosc d’en Vilaró en la problemàtica de les urbanitzacions il·legals que existeixen a Catalunya i que la llei actual no permet regularitzar. “El que cal solucionar és la problemàtica social”, va dir. Aquesta va ser una de les qüestions tractades en la segona reunió de la Mesa Cívica, feta ahir la tarda a la Casa de la Vila.

Propostes veïnals. El representants veïnals van plantejar a la Mesa tres noves propostes en la línia de salvar els seus habitatges: fer una extinció en diferit a 75 anys i que el govern d’aleshores decideixi quines vies de solució adopta; calcular el sòl que ocupa la urbanització i traslladar l’actual­ qualificació a un altre punt del municipi i que es paralitzin tots els processos oberts a les urbanitzacions il·legals de Catalunya, mentre no es redacta la nova Llei d’Urbanisme. Aquestes propostes seran debatudes a la propera reunió de la Mesa Cívica, prevista el 12 de desembre. El regidor d’Urbanisme, Jordi Sánchez (ERC), va proposar als veïns acollir-se a un programa de subvencions de l’AMB que permetria “contenir el creixement de  la urbanització amb la compra pública de parcel·les”. L’AV traslladarà aquesta proposta a la resta de veïns.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari