La II Pink Run MiR aconsegueix recaptar 12.000 euros per a la investigació del càncer de mama

La cursa solidària de Sin Teta Hay Paraíso ha comptat amb la participació de més de 1.500 persones que han fet un recorregut circular de 3 quilòmetres

Membres de STHP amb representants de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron en el moment de l'entrega del xec
Laura Grau

La II Pink Run MiR ha aconseguit recaptar 10.000 euros que, sumats a l'aportació directe de 2.000 euros de Sin Teta Hay Paraíso (STHP) –l'entitat organitzadora– es destinaran al departament d'Oncologia de l'Hospital de Vall d'Hebron. Les organitzadores han lliurat el xec de 12.000 euros aquest matí a representants d'aquest organisme un cop finalitzada la cursa solidària, organitzada amb el suport de la Joventut Atlètica Montcada (JAM) i l'Ajuntament. Més de 1.500 persones han recorregut un circuit urbà de 3 quilòmetres –corrent o a peu–, que ha tingut la sortida i el final davant del pavelló Miquel Poblet, on també s'han fet sessions de zumba, a càrrec de Jesus Claramonte i Giovana, i talls de cabell solidaris a càrrec d'una perruqueria local.

La presidenta de STHP, Manu Muñoz, ha agraït la gran resposta que ha tingut per segon any consecutiu la cursa Pink Run, que ha superat el nombre de participants de l'any passat –que va ser de 600– i ha suposat una recaptació molt superior, de 8.500 a 12.000. "Estem molt contentes de l'ajut que hem tingut per part de tothom, tant veïns, com patrocinadors i ajuntament, i esperem mantenir aquest estusiasme en properes edicions", ha dit Muñoz, durant els parlaments. La doctora Meritxell Bellet, que també ha participat a la cursa, ha elogiat la tasca de STHP i ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possible reunir uns diners que permetran iniciar una investigació sobre el tumor inflamatori de mama, "un tumor poc freqüent, però amb un pitjor pronòstic amb els tractaments convencionals". L'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), també ha expressat el seu reconeixement "a la valentia de les dones que integren STHP i la tasca de sensibilització que duen a terme, col·laborant en un tema fonamental com és la investigació, però també fent l'acompanyament d'altres dones afectades de càncer de mama". Campos va dedicar unes paraules de record a la treballadora de l'IME, Rafi Delgado, que va morir el passat 16 d'octubre a l'edat de 50 anys. Precisament, familiars i amigues de Delgado van participar a la cursa amb una samarreta amb el lema 'Va por ti, Rafi'. 

Els guanyadors de la cursa van ser en el primer lloc, Míriam Arumi  i Marc Prado, en les categories femenina i masculina, respectivament; en segon lloc, Gina Velázquez i Carlos Campos, i en tercer lloc, Yolanda Cervero i Andrés Martos. Es dona la circumstància que Arumi és una de les metgesses que participa al programa d'investigació del departament d'Oncologia de l'hospital Vall d'Hebron.  

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari