Renfe destinarà 17 milions d’euros per modernitzar les estacions de Montcada-Bifurcació, Manresa i Ripollet

El gerent de Rodalies, Fèlix Martín, s’ha reunit aquest dilluns a l’Ajuntament amb l’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez

D'esquerra a dreta, Jordi Sánchez, Laura Campos i Fèlix Martín, durant la roda de premsa que han fet en acabar la reunió per parlar de la modernització de les estacions de tren
Sílvia Alquézar

Renfe s’ha compromés a treballar conjuntament amb l’Ajuntament per modernitzar les estacions de tren del municipi, amb un volum diari de 500 combois i 17.000 usuaris. Així ho ha manifestat el gerent de Rodalies, Fèlix Martín, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns al consistori montcadenc amb l’alcadessa Laura Campos (ICV-EUiA), i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). Martín ha avançat que durant la primavera del 2018 estarà enllestit el projecte funcional per millorar l’accessibilitat a les estacions de Montcada-Manresa, Montcada-Bifurcació i Montcada-Ripollet. Per a Renfe i Adif, la millora de les infraestructures de la xarxa ferroviària a Montcada és una prioritat, ha comentat Martín. La inversió prevista per modernitzar les estacions del municipi ascendirà a prop de 17 milions d’euros. En aquesta partida no està inclosa l’estació de Montcada i Reixac, de la línia R2, ja que la seva remodelació està vinculada al projecte de soterrament de les vies al seu pas per la ciutat. També queda fora del paquet de mesures l’estació de Santa María, remodelada recentment, que ja compleix els requisits d’accessibilitat i seguretat.

 

El govern municipal ha valorat molt positivament la reunió, convocada a petició del consistori per traslladar a la companyia ferroviària les nombroses reclamacions sobre l’adaptació dels accessos i l’adequació de les andanes. Tenim unes estacions anacròniques i obsoletes, per tant, la d’avui és una bona notícia perquè es comença a posar el fil a l’agulla per solucionar el problema”, ha indicat Campos, qui també ha agraït a Renfe i Adif la seva disposició a treballar conjuntament amb l’Ajuntament, que ha aprofitat la trobada per lliurar al representant de Rodalies les prop de 1.300 signatures recollides per l’AV de Can Sant Joan reclamant millores a l’estació.

 

La modernització de les estacions de tren a Montcada contempla la remodelació de les andanes, la instal·lació d’ascensors i rampes, la reforma dels vestíbuls, la tecnificació de la informació –que ja funciona a l’estació de Montcada-Manresa– i l’accessibilitat des de la via pública. “Hem de fer estacions adaptades a la mobilitat del futur”, ha indicat Martín. La transformació de l’estació de Montcada-Bifurcació costarà 10 milions d’euros i serà força complexe ja que l’objectiu és apropar la infraestructura al barri. Per la seva banda, la remodelació de l’estació de Montcada-Ripollet, a Mas Rampinyo, està vinculada al projecte de desdoblament de l’R3 i anirà a càrrec d’Adif, amb un pressupost d’un milió i mig d’euros. Pel que fa a l’estació de Montcada-Manresa, al centre de la ciutat, el pressupost ascendirà a 6’3 milions. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari