Protecció Civil s’inscriu al registre especial de la Generalitat

L’associació col·labora amb l’Ajuntament des del 1988 en matèria de seguretat a esdeveniments i actes populars que requereixen de serveis preventius

José Jiménez, president de Protecció Civil, amb la regidora Montse Ribera
Premsa Ajuntament

Protecció Civil de Montcada i Reixac ja ha estat inscrita al registre especial de les associacions de voluntariat d’aquest àmbit de la Generalitat de Catalunya a petició de l’Ajuntament. "A més de regularitzar la situació administrativa de l’entitat i millorar-ne així la seva seguretat jurídica, aquesta inscripció ha de servir per assolir els reptes que en tenim al municipi en termes de seguretat pública", ha manifestat la regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Montse Ribera (ERC). L’associació té un paper important en l’estructura organitzativa del pla de protecció civil del municipi que justament en l’actualitat s’està revisant en profunditat.

L’associació col·labora amb l’Ajuntament des del 1988, quan es va constituir com a agrupació, en matèria de seguretat a esdeveniments i actes populars que requereixen de serveis preventius a canvi de suport municipal en la seva feina i en la dotació de recursos. El col·lectiu també fa tasques operatives en situacions d’alerta i d’emergència, a més de divulgació i formació sobre seguretat.

Ara que ja està inscrita al registre especial de la Generalitat, Protecció Civil podrà accedir a noves eines, com les que inclou la xarxa d’emergències RESCAT de la Generalitat, que fins ara no li eren accessibles. "Això ens permetrà donar un millor servei, més ràpid i àgil en les situacions que ho requereixen" ha dit el president de l’associació, José Jimenez. La informació sobre l’activitat del col·lectiu es port consultar a través del web http://www.protecciocivilmontcadaireixac.org/ i també del twitter (@pcmontcada), xarxa que utilitza per informar del avisos de perill, alertes i emergència que es produeixen al municipi.

 

Voluntariat

Protecció Civil té la seva seu a Can Sant Joan (Hotel d’entitat, sn) i és una associació formada per voluntaris. Actualment compta amb una desena d'integrants que disposen d'un vehicle cedit per l'Ajuntament i que cada cap de setmana fa tasques de vigilància forestal, d'11 a 20h, en grups de 2 ó 4 persones com a màxim.  "El voluntariat és la nostra essència; tothom que vulgui en pot formar part i els nous membres reben un programa d’acollida que inclou formació teòrica i pràctica que ajuda a entendre millor la tasca que fem i a valorar per ambdues parts si aquest tipus de voluntariat s’avé o no a cada persona", ha explicat Jiménez. L'objectiu de l'associació seria comptar amb 16 integrants, xifra que els permetria combinar millor els torns de vigilància.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari