Aquest dimarts, reunió informativa sobre les obres previstes a l’estació

Tindrà un accés soterrat que connectarà el centre històric amb Mas Duran

La trobada entre els representants municipals i els de Renfe i Adif s'ha fet a l'Ajuntament
Premsa Ajuntament

Aquest dimarts (La Unió, 20h), l'Ajuntament ha convocat una reunió informativa per explicar les obres de remodelació de l'estació de Mas Rampinyo (R3). Adif i Renfe han inclòs a la proposta inicial la demanda municipal de fer un pas soterrat que connecti el centre històric del barri amb Mas Duran, garantint així la mobilitat i la connexió entre ambdós sectors. Responsables d’aquestes empreses es van reunir el 10 de gener amb representants de l’Ajuntament per presentar-los el nou disseny de la intervenció en una reunió de treball a la qual van assistir l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), el director de Rodalies Catalunya de Renfe, Félix Martín, el sotsdirector d’Estacions d’Adif a Catalunya, Armando Brigos, el gerent de l'Oficina de Coordinació de Rodalies, Carlos Freire, així com tècnics municipals.

El pas soterrat per a ús del veïnat incorporarà ascensors i rampes i estarà ubicat a l'alçada del carrer Sant Ignasi, quedant separat de l'accés inferior que hi haurà per als usuaris del servei de Rodalies. La remodelació de l'estació també preveu el tancament perimetral de tota la zona, l'adaptació de les andanes a la normativa i la construcció de marquesines, escales i ascensors dintre de la instal·lació ferroviària.

L'actuació del pas de Sant Ignasi es farà en un projecte separat del de l'estació per tal de no endarrerir els terminis de licitació i execució d’aquesta segona intervenció. Ambdues obres se solaparan en el temps i la previsió és que el pas inferior destinat al veïnat finalitzi tres mesos després de la remodelació de l'estació. Segons el cronograma presentat per Renfe i Adif, la remodelació de l'estació començarà el proper mes de setembre i acabarà a l'octubre del 2019 mentre que la construcció del pas destinat a la ciutadania estarà enllestida al gener del 2020.

 

Passos a nivell de l’R2

La comissió de treball integrada per tècnics de l’Ajuntament, Rodalies Catalunya Renfe i Adif per treballar en els projectes de remodelació i millora de les estacions de tren de Montcada Bifurcació (línies 3, 4 i 7), Montcada i Reixac-Manresa (línies 4 i 7) i Montcada-Ripollet (línia 3) també va tractar sobre els passos a nivell de l’R2, als carrers Bogatell i Pasqual. La nova proposta presentada pels organismes estatals inclou fer passos separats per a vianants i vehicles i la previsió és que les obres comencin aquest any. També abans que acabi l’actual exercici es farà la renovació de totes les tanques de la línia, des del Rec Comtal fins a l’estació Montcada i Reixac, amb l'objectiu de millorar la seguretat i impedir l'accés a les vies.

 

Queixa veïnal

D'altra banda, durant la reunió, l'alcaldessa va traslladar als representants de Renfe i Adif les queixes rebudes del veïnat del barri de Can Sant Joan en els darrers dies fruit d'una forta olor a productes químics provinent de la zona de taller i magatzem que Renfe té a l'estació de Montcada-Bifurcació. Aquest capítol podria estar lligat amb l'abocament a la xarxa de clavegueram públic de productes que s'utilitzen per a la neteja dels trens. L’empresa s'ha compromès a investigar els fets i a actuar al respecte.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari