Lafarge renova l’Autorització Ambiental Integrada i assegura complir les directives europees

La cimentera convoca la reunió anual de la Comissió local d’informació i sostenibilitat

Vicente Pedro ha tornat a la direcció de Lafarge
Pilar Abián
El director sortint, José Luis Coleto, responent algunes de les preguntes dels assistents

Quatre dies després que l’AV de Can Sant Joan anunciés que recorrerà la concessió de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) per part de la Generalitat a Lafarge, la cimentera va celebrar la renovació d’aquest permís durant la reunió anual de la Comissió local d’informació i sostenibilitat, on hi ha representades administracions, partits i entitats del municipi. A la trobada no hi va haver cap representant del govern municipal (ICV-EUiA, ERC i Círculo) –partidari del trasllat de la indústria, ubicada a menys de 200 metres del barri de Can Sant Joan– però sí de forces de l’oposició (PSC, Cs i PP). La direcció va assegurar que la planta compleix amb les estrictes normatives europees mediambientals i va convidar els assistents a consultar les dades sobre l’empresa recollides al Registre Estatal d’Emissions i Fonts Contaminants del Ministeri de Medi Ambient.

Els directius de Lafarge van assegurar que en els darrers anys l’empresa ha fet un important esforç econòmic per tenir el millor comportament ambiental implementant tecnologies punteres i aplicant, per exemple, mesures per reduir el soroll ajustant-se a una "exigent" normativa municipal. Pel que fa a l’ús de residus com a combustible, la direcció va manifestar que "gràcies a la utilització de biomassa –llots de depuradora, farines càrniques i residus industrials–, durant el 2017 s’han estalviat 45.000 tones d’emissions de CO2". El total de tones anuals cremades l’any passat van ser 12.000, el que representa, segons la cimentera, "només el 2% del material que entra al forn".

 

Objectius

Després de fer balanç del 2017, l’any del centenari de la planta, la direcció de Lafarge va parlar de les seves prioritats per al nou exercici que passen per la seguretat, tant dels seus empleats com dels processos productius, i per seguir col·laborant, en la mesura de les seves possibilitats, amb les entitats del municipi. També es preveu enllestir en pocs mesos el pla de restauració del Turó que va ser lloat pels representants del Parc de Collserola assistents a l’acte. La muntanya consta de 150 hectàrees de les quals 100 són propietat de Lafarge. L’antiga pedrera, de 4,5 ha, aviat s’obrirà al públic, un cop acabi la recuperació iniciada l’any 2013.

La trobada de la Comissió local d’informació i sostenibilitat de Lafarge va servir per acomiadar José Luis Coleto com a director de la fàbrica que ha estat substituiït pel seu predecessor, Vicente Pedro. "La nostra voluntat per als propers anys és continuar amb la política de transparència; estem sotmesos a controls molt estrictes i a una vigilància constant i és important que la població pugui accedir a aquestes dades que es poden consultar fàcilment a través d’internet", va dir el nou director qui es va mostrar també obert a recollir suggeriments.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari