La companyia Agbar implantarà un sistema de telelectura als equipaments municipals

La nova tecnologia s’aplicarà progressivament a totes les llars montcadenques i permetrà un millor control de la despesa d’aigua

Els representants municipals amb els de la companyia Agbar, durant la firma del conveni
Premsa/Ajuntament

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac (ICV-EUiA), el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC) i Ignacio Escudero, director general d’Aigües de Barcelona, van signar ahir dilluns el conveni per implantar el sistema de telelectura a tots els comptadors del municipi, començant pels de l’Ajuntament. Aquesta eina permet mesurar de manera telemàtica el consum d’aigua i, segons la companyia, fa més eficient la gestió d’un recurs escàs i en fomenta el consum responsable i sostenible.

El conveni determina els edificis i espais de titularitat municipal i les zones del municipi on és més idònia la ubicació dels equips de telemesura per tal que l’empresa pugui instal·lar els sistemes i operar amb els equips. El cost de la instal·lació dels equips serà assumit per l’empresa, la qual facilitarà les dades dels sistemes de telemesura. Està previst que es despleguin les antenes necessàries per operar a 32 edificis de titularitat municipal. “El desplegament de la telelectura contribuirà a situar Montcada i Reixac com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans, segons va destacar Escudero, qui va anunciar que, en paral·lel i de forma progressiva, s'implantarà aquest sistema a les llars montcadenques en el termini de dos o tres anys.

Sánchez va destacar que el nou sistema "permetrà saber a temps real si hi ha fuites d'aigua en equipaments municipals en horaris on no hi hauria d'haver consum i, per tant, ens ajudarà a estalviar". Per la seva banda, Campos emmarca aquestes mesures en les polítiques de sostenibilitat i estalvi energètic que estem impulsant i que, en l’àmbit del consum elèctric i el gas, van suposar l’any passat reduir en 100.000 la despesa”, va destacar Campos.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari