La cimentera anuncia que recorrerà la multa per considerar que és improcedent

Lafarge també ha presentat al·legacions contra l’expedient de disciplina urbanística

En resposta a l'anunci de l'Ajuntament sobre la sanció de 901 euros imposada a Lafarge per haver superat els límits de soroll en una inspecció de mesures que va realitzar la Diputació de Barcelona l’any 2015, l'empresa ha anunciat que pensa recórrer la sanció amb l'argument que és improcedent. Segons fonts de la direcció de la cimentera, l'informe de les medicions fetes fa dos anys per l'administració supramunicipal conclou que, en haver diferents possibles focus d'emissió –carreteres, vies, autopista, tallers d'Adif…–, no es pot atribuir exclussivament a la indústria el soroll detectat. "La Diputació, d'altra banda, reconeix que les mesures realitzades no poden servir per sancionar-nos", han assegurat les mateixes fonts. Respecte l'episodi de soroll denunciat aquest matí per l'AV Can Sant Joan, tampoc no identifiquen que provingui de la planta atès que no hi ha hagut cap situació anormal en el seu funcionament.

La cimentera també ha presentat al·legacions contra l'expedient de disciplina urbanística rebut per, teòricament, haver ampliat el laboratori en una zona destinada a aparcament sense el permís municipal pertinent. La direcció nega que s'hagin fet aquestes obres i assegura que tot plegat respon a una mala interpretació de l’informe realitzat per una entitat ambiental de control que va fer inspeccions a la factoria entre els mesos de maig i juny de l’any passat. "S'ha fet una redistribució interna del laboratori però en cap cas s'ha ampliat la instal·lació ocupant part d'un aparcament", assegura la companyia.

Finalment, pel que fa a la situació de la seva pedrera, Lafarge ha anunciat que abans del juny, d'acord amb la proposta d'autorització que li ha fet la Generalitat i amb la finalitat de prevenir la pols que genera la càrrega del clínker en camions, el material en estoc es dipositarà en una nau portàtil tancada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari