Trobada amb empreses per consensuar mesures destinades a potenciar i millorar la competitivitat dels polígons

El consistori presentarà candidatura per obtenir una de les subvencions que atorga la Diputació

El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, amb la responsable tècnica de Promoció Econòmica i Ocupació, Lluïsa Casado
Pilar Abián
La trobada empresarial s'ha fet a l'Hotel Ciutat de Montcada i ha comptat amb més d'una quarantena de participants

Empresaris la Ferreria, la Granja, Foinvasa, Molí d'en Bisbe i Can Tapioles han plantejat propostes de millora per als polígons industrials del municipi. Ho han fet en el marc de la presentació del pla d'acció de dinamització d’aquests espais que promou el departament de Promoció Econòmica i Ocupació amb l’objectiu de reforçar l’activitat industrial i generar riquesa i llocs de feina per a la ciutat. L’Ajuntament vol acollir-se al programa de modernització de polígons impulsat per la Diputació de Barcelona i per això aquest divendres ha convocat empresaris locals –més d’una trentena– per recollir les seves aportacions i prioritzar el llistat d’intervencions a fer.

No sabem si finalment aconseguirem aquesta subvenció en concret, però el treball que hem iniciat ens servirà per marcar un full de ruta i optar a futures convocatòries”, ha dit als assistents el president de l’Àrea Econòmica i regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil (ICV-EUiA). L’edil ha reiterat la voluntat del govern municipal d’ajudar al creixement i la potenciació de la indústria local entenent que “no és un sector secundari, sinó una part important de la ciutat”.

 

Línia a seguir

El primer pas per millorar els sectors industrials de la localitat (11, en total) passa per fer una diagnosi de la situació de cada polígon, respecte al seu nivell de conservació analitzant aspectes com els serveis bàsics, la mobilitat, l’entorn i les sinèrgies, els espais i instal·lacions, els recursos de què disposa i la igualtat d’oportunitats –quant a polítiques de gènere, inclusió de persones amb discapacitats o en risc d’exclusió social. Un cop acabada la diagnosi, que ja està en fase d’elaboració, caldrà fer un pla d’acció que tindrà com a objectius: millorar la conservació dels polígons, planificar la prestació dels serveis atenent a les necessitats individuals o col·lectives de les empreses i adaptar els espais als nous requeriments de competitivitat econòmica. Si bé el pla començarà pels polígons la Ferreria, la Granja, Foinvasa, Molí d'en Bisbe i Can Tapioles, en el futur es vol fer extensiu a tots els que hi ha al municipi.

Els assistents a la matinal convocada per l’Ajuntament han coincidit a assenyalar problemes comuns quant a l’estat de deixadesa d’alguns polígons pel que fa a la neteja, l’incivisme i la manca de seguretat. També hi ha hagut queixes pel retard en el desplegament de la fibra òptica per part de la companyia Telefònica. Els responsables municipals han pres nota de cadascuna de les problemàtiques per intentar trobar-hi solució en els àmbits de la seva competència o bé derivar-los a qui correspongui, com ara companyies de serveis o a les juntes de conservació dels polígons que són les que han d’assumir les actuacions en manteniment i neteja.

El consistori també ha presentat als empresaris les seves propostes per optar a la subvenció de la Diputació i els ha donat l'oportunitat de prioritzar-les de forma individual. Entre els suggeriments presentats hi ha: resoldre els punts negres detectats en la xarxa de clavegueram; canviar l'enllumenat actual per LEDs –fet que suposaria un important estalvi a nivell de consum–; completar el desplegament de la xarxa de fibra òptica; acabar de construir la rotonda que hi ha entre els carrers Beat Oriol i Narcís Monturiol; adequar les voreres del polígon de la Ferreria paral·leles al riu i implementar un sistema de control d'accés als polígons mitjançant lectura de plaques de matrícules per millorar la seguretat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari