La demanda judicial d’una entitat sionista obliga a retirar la moció d’adhesió al moviment BDS

El govern municipal promourà una altra moció de suport a la causa palestina que no suposi un greuge econòmic per a l’Ajuntament

El Ple municipal ha hagut de fer marxa enrera i retirar la moció que va aprovar a la sessió del passat mes de desembre d'adhesió a la campanya mundial de boicot, desinversions i sancions a Israel (BDS). El motiu és la demanda presentada per l'Associació Acció i Comunicació sobre l'Orient Mitjà contra l'Ajuntament de Montcada –també contra d'altres municipis on s'han aprovat mocions similars– per considerar que els acords del text són discriminatoris. Tenint en compte que la demanda ha prosperat en altres casos, suposant costos judicials per als consistoris afectats, l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va proposar als grups "aplanar-se a la demanda", terme jurídic que significa acceptar la retirada de la moció i va anunciar l'elaboració d'un nou text de suport a la causa palestina "que estigui blindat jurídicament"

Tant Cs com el PP van donar suport a la proposta d'aplanament, criticant que el govern promogui mocions "des de l'estòmac i no des del cap", en paraules de la portaveu popular Eva García. Ni el seu grup ni els taronges van donar suport a la moció de suport al BDS "perquè no estem d'acord amb fer boicot a ningú", va dir el portaveu de Cs, David Gerbolés. El PSC, la regidora de Círculo Ana Ballesta i la CUP van votar-hi en contra, mentre que el PdCAT es va abstenir. El regidor cupaire, Josep Galván, va ser crític amb la retirada de la moció "que respon a l'ofensiva israelí contra els activistes d'aquest moviment", assenyalant que l'entitat demandant és "un grup radical d'extrema dreta vinculat a l'estat d'Israel que té com a objectiu impedir que les institucions es comprometin amb els drets humans".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari