Expedient contra la regidora Ballesta per la construcció d’una piscina sense permís municipal

La informació l’ha feta pública Círculo Montcada, el grup al qual pertany l’edil, tot anunciant que obrirà un procediment intern per aclarir els fets, mentre Ballesta parla de ‘persecució política’

El departament de disciplina urbanística de l’Ajuntament ha obert un procediment contra la regidora de Círculo Montcada Ana Ballesta per la construcció d’una piscina i un porxo al seu domicili sense la llicència corresponent. Els fets els ha donat a conèixer el grup municipal al qual pertany l’edil, que ha anunciat l’inici d’un procediment intern a l’agrupació d’electors per tal de clarificar els fets.

Fent honor a la responsabilitat i a la transparència adquirida en els nostres compromisos polítics i ètics, continuem vetllant pel compliment de la legalitat vigent i denunciant qualsevol acte que posi en dubte la integritat política dels nostres càrrecs públics”, ha argumentat Círculo en un comunicat.

En el mateix escrit, l’agrupació explica que va sol·licitar l’obertura d’una investigació a l’Àrea Territorial el passat mes de març, en resposta a les denúncies que els havien fet arribar alguns veïns alertant que la piscina construïda al jardí de la regidora no compliria amb la legalitat.

Quan s’obre un expedient de disciplina urbanística, l’afectat disposa de dos mesos per corregir la suposada infracció i legalitzar l’obra totalment o parcialment. En cas que aquesta no sigui legalitzable, s’obliga a l’expedientat a restaurar l’espai a la situació anterior. D’altra banda, l’expedient de disciplina també preveu incoar sancions.

 

Resposta de Ballesta

Un cop feta pública la notícia i preguntada per laveu.cat, Ballesta no ha aclarit si és cert que ha construït una piscina a la seva propietat sense llicència. “Desconec aquesta informació, no tinc coneixement dels fets”, ha dit, tot acusant Círculo de “persecució política” contra la seva persona i anunciant l’inici d’accions legals al respecte. La regidora ha demanat als seus companys de grup –Mar Sempere i José Domínguez– que compleixin la sentència de desembre del 2016 que va declarar nul·la, per defectes de forma, la seva expulsió del grup municipal a l’agost del mateix any. Ballesta va denunciar que s’havien vulnerat els seus drets fonamentals i va exigir, tant a Círculo com al govern, ser restituïda en els càrrecs que tenia a l’executiu com a presidenta de l’Àrea Social i regidora de Promoció Econòmica. El seu grup la va tornar a incorporar en el mateix però no li va donar cap càrrec, quedant així a l’oposició. “Em sembla ridícul que em parli de legalitat i de transparència gent que no ha complert una sentència ferma i que, precisament per això, ja hauria d’haver dimitit”, ha criticat l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari