Prop d’una trentena de voluntaris en la lluita contra el foc

Els membres de l’ADF i de Protecció Civil fan tasques de vigilància i actuen en cas de conat d’incendi

Voluntaris de l'ADF i de Protecció Civil vetllen per la vigilància dels boscos
Pilar Abián
El projecte més votat és de l'ampliació de la dotació de l'ADF

Mentre la majoria de la ciutadania estigui gaudint de les seves vacances estiuenques, prop d’una trentena de voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) local i de Protecció Civil vetllaran per prevenir els focs forestals al municipi. Aquesta col·laboració altruista ha estat elogiada per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i els representants del govern que han participat aquest matí a la presentació de la campanya antiincendis, que han agrait també el paper dels agents dels cossos de seguretat.

En concret, l’ADF local compta amb 18 membres i Protecció Civil, amb una desena que durant tot l’any patrullen pels boscos i els espais naturals del municipi. La seva principal funció consisteix a fer tasques de vigilància i a actuar només en el cas en què hi hagi un conat de foc que es pugui sofocar d’inici. Els voluntaris estan coordinats amb els cossos de seguretat –Policia Local i Mossos– amb els bombers, els agents rurals de la Generalitat i els vigilants del Parc de la Serralada de Marina.

L’ADF disposa de dos vehicles tot terrenys amb un dipòsit 500 litres cadascun i enguany, també amb un camió similar al dels bombers amb capacitat per a 3.000 litres d’aigua cedit per la Federació ADF Vallès Occidental. “Amb aquests mitjans tenim capacitat per apagar un foc si el detectem just quan comença”, ha explicat el president de l’entitat, Manel Gómez. El col·lectiu fa vigilància d’espais naturals, detecta columnes de foc i controla que no accedeixin vehicles al bosc fora de les pistes habilitades.

Protecció Civil també fa tasques de prevenció sobre al terreny, tot i que amb uns mitjans més reduïts. Els voluntaris només disposen d’un vehicle amb 3 motxilles d’aigua. “Si tenim la sort de tenir a prop una boca incendi o de rec podem arribar a muntar 8 mànegues”, ha comentat el seu responsable José Jiménez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari