El grup motor de Catalunya en Comú Podem es posa en marxa

ICV, EUiA i Podem Montcada aniran units als comicis del 2019 sota les sigles dels comuns

D'esquerra a dreta, Alba De Lamo, Laura Quiñones, Oliver Hernández, Jessica Segovia, Óscar Gil, Laura Campos, Mar Sempere i Juan Carlos de Latorre. Al grup cal afegir Sonia Ortega, absent per motius personals.
L'assemblea per aprovar el grup motor es va fer a la seu d'EUiA

ICV, EUiA i Podem Montcada es presentaran als comicis del 2019 units sota la marca de Catalunya en Comú Podem. Tres membres de cadascuna de les formacions integren el grup motor que es va triar ahir en assemblea per preparar el programa electoral i la campanya amb l’objectiu d’assolir l’Alcaldia i crear, segons han assenyalat, "un espai plural, divers i democràtic per aconseguir un canvi real a Montcada". Per part d’ICV-EUiA, hi ha l’actual alcaldessa, l’ecosocialista Laura Campos, acompanyada de Jessica Segovia i Juan Carlos de Latorre; en representació d’EUiA, el regidor Óscar Gil i Alba De Lamo i Sonia Ortega, i els membres de Podem Montcada són la regidora Mar Sempere, Oliver Hernández i Laura Quiñones. L'assemblea impulsora del grup motor va comptar amb la presència de l'exdiputada al Congrés per ICV, Núria Buenventura, qui va aixecar acta de la seva creació.

 

Esquerra transformadora

Per als comuns, la prioritat passa per esdevenir el referent polític de l’anomenada esquerra transformadora al municipi entenent que ocupen l’espai de “resistència i mobilització civil, social, ciutadana, institucional i a peu de carrer”, segons ha dit Campos, tot afegint que la fita col·lectiva passa per “impulsar i protagonitzar les transformacions estructurals necessàries per garantir unes condicions de vida digna per a tothom”. Per assolir aquests objectius, la confluència aspira a tenir presència als ajuntaments i capacitat per governar. L’experiència de l’actual mandat a l’Ajuntament –on ICV-EUiA i Círculo formen part de l’executiu juntament amb ERC– és, segons Sempere, un punt a favor: “Portem tres anys junts en bona sintonia i esperem revalidar els èxits del govern i poder seguir treballant en els diferents projectes que tenim en marxa”.

Gil també es mostra il·lusionat amb la perspectiva de posar les bases per consolidar Catalunya en Comú Podem al municipi. “Això supera les coalicions que hem fet fins ara; estem creant un espai polític propi que estarà unit, tindrà una sola direcció i acabarà sent una força política en el futur”, ha dit.

 

Representació local al Consell Nacional

El grup motor de Catalunya en Comú Podem, format majoritàriament per dones, començarà a planificar en breu les primàries per triar la persona candidata als comicis així com l’elaboració del programa i la llista. Aquest equip de treball estarà actiu fins que s’hagin fet els comicis. A partir del quart trimestre de l’any vinent es procedirà a l’elecció d’una direcció estable d’En Comú Podem a nivell local ja que l’objectiu dels tres partits és que aquest espai de confluència derivi en una única organització política. A nivell supramunicipal, tot just s’acaba de triar el Consell Nacional de Comuns on hi ha dos representants montcadencs, Laura Campos i el diputat Joan Josep Nuet, membres de la candidatura guanyadora ‘Construïm en Comú’ encapçalada pels nous coordinadors generals, Ada Colau i Xavier Domènech. Óscar Gil, per la seva banda, ha estat triat membre del Consell Territorial.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari