L’alcaldessa reivindica el paper del municipi en el si de l’Àrea Metropolitana

En una ponència feta a l’AMB, l’edil ha exposat la necessitat que es marquin estratègies conjuntes en benefici de tota la metròpoli

L'alcaldessa, a la dreta de la imatge, durant la seva intervenció a la taula rodona organitzada per l'AMB
Premsa Ajuntament

L'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va reivindicar aquest dijous l'important paper de Montcada i Reixac a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el decurs de la presentació de l’Anuari Metropolità de Barcelona 2017, que han publicat l'AMB i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB). Amb el títol ‘El dret a la metròpoli', aquesta publicació recull una sèrie d'estudis sobre aspectes de la metròpoli barcelonina que permeten accedir a un coneixement actualitzat de les principals dinàmiques socials, econòmiques i ecològiques que la configuren.

Durant la seva intervenció, Campos va destacar la singularitat del municipi respecte la resta de ciutats que conformen l’AMB. Per la seva ubicació estratègica, Montcada i Reixac ha suportat sempre un elevat cost en infraestructures viàries i ferroviàries i en equipaments que donen servei principalment a Barcelona, però també a la resta d’Àreava explicar l’edil, tot reivindicant que cal acabar amb aquest greuge històric. La solidaritat en prestació serveis ha de ser bidireccional”, va dir. L’alcaldessa també va expressar el seu convenciment que "el futur del municipi passa obligatòriament pel creixement coordinat i per una visió estratègica i conjunta amb la resta de ciutats metropolitanes”.

L'edil va fer la seva ponència en el marc d’una taula rodona que també va comptar amb la participació Janet Sanz, vicepresidenta de Planificació Estratègica de l'AMB i regidora de l'Ajuntament de Barcelona; Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, i Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB i director de l'IERMB.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari