Entra en vigor l’ampliació del topall econòmic per accedir a la Targeta Rosa

L’Àrea Metropolitana de Barcelona calcula que més de 3.000 persones sortiran beneficiades amb la nova mesura

Aquest dimecres, 8 d’agost, ha entrat en vigor l’ampliació del topall econòmic per accedir a la Targeta Rosa metropolitana, en les dues modalitats, Gratuïta i Reduïda. L’objectiu de la mesura és ampliar el nombre de persones que se’n pugui beneficiar. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va modificar l’Ordenança Metropolitana que regula el Sistema de Tarifació Social del Transport, que va ser aprovada el passat mes de maig per part del Consell Metropolità.

 

Amb aquest canvi, l’AMB ha incrementat el llindar econòmic d’ingressos en un 10%, sent de 8.271 euros anuals per a la modalitat Gratuïta i el doble per a la tarifa Reduïda. Segons l’ens supramunicipal, més de 3.000 persones sortiran beneficiades d’aquesta iniciativa. El perfil dels nous usuaris serà igual que els dels actuals: persones discapacitades o majors de 65 anys amb ingressos econòmics dins dels límits dels nous llindars i que estiguin empadronades en un dels municipis de l’AMB, entre els quals es troba Montcada i Reixac.

 

Per fer la sol·licitud del títol, s’ha d’omplir el corresponent formulari, que es pot obtenir presencialment a l’Ajuntament o es pot descarregar del web de l’AMB. Posteriorment, s’envia el formulari omplert i signat per correu postal. L’any 2017, hi va haver 177.697 beneficiaris de la Targeta Rosa Gratuïta i 219.839, de la Reduïda. El cost de la tarifació social en compensació a les empreses operadores és d’uns 13-4 milions d’euros anuals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari