Retirat el primer niu de vespa asiàtica localitzat al municipi

El vesper es trobava a la cornisa d’un bloc de pisos del carrer Camèlies

Imatge del vesper que ha estat retirat a Can Cuiàs
Raimundo Pizarro

Aquesta matinada ha estat retirat el primer niu de vespa asiàtica localitzat a la localitat, concretament a la cornisa del bloc número 28 del carrer Camèlies, a Can Cuiàs. Tal com marca el protocol de la Generalitat, les tasques les ha dut a terme una empresa especialitzada i han estat sufragades per la comunitat de propietaris que va alertar el consistori tan aviat com va localitzar el vesper, a final d'agost.

Malgrat l’alarma generada per l’arribada d’aquest insecte al país, el consistori assegura que l’espècie no és gaire diferent de l'autòctona, tot i que la seva picada pot ser una mica més dolorosa perquè té el fibló més gran, però en cap cas és verinosa ni tampoc especialment agressiva. Com passa amb la resta de vespes, hauran d’anar en compte les persones que en tinguin al·lèrgia.

En cas d’observació de qualsevol exemplar o de nius, es recomana trucar a l’Ajuntament o al Cos d’Agents Rurals de la Generalitat, per tal de fer-ne la comprovació pertinent. Sobre la retirada dels vespers, el consistori se’n farà càrrec d’aquells localitzats a la via pública o a espais que poden suposar un perill, com ara, a prop de centres educatius. En el cas que els nius apareguin a espais privats, haurà de ser la propietat qui se encarregui de retirar-los.

 

Missatge de calma

D’acord amb les recomanacions del departament de sanitat ambiental de la Diputació i d’altres organismes especialistes en la matèria, el consistori demana tranquil·litat als veïns. “En cas de dubte o preocupació, des del departament de Salut informarem i intervindrem en els casos necessaris per tal de que les vespes no ocasionin molèsties al veïnat”, ha dit la regidora de Salut Pública, Mar Sempere (Círculo). La vespa asiàtica presenta un color castany fosc, el que la diferencia de l’europea. El seu cap i el tòrax és negre, la cara groc-ataronjada i les postes castanyes i medeix al voltant dels 4,5 cm.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari