Ciutadans reclama al govern que acabi l’adequació del carrer Besòs

L’executiu respon que només falta que l’empresa proveïdora subministri les pilones

Tram del carrer Besòs en què falta instal·lar alguns pivots per evitar l'aparcament sobre la vorera
Cs

Ciutadans ha criticat en un comunicat que encara no hagin acabat les obres d’adequació del carrer Besòs que el grup –amb tres regidors a l’oposició– va demanar al govern, entre d’altres qüestions, per facilitar l’aprovació del pressupost del 2018. L’actuació consistia en mesures per regular el trànsit i l’aparcament en la confluència d’aquest vial amb Reixagó i la instal·lació de pivots per evitar que els vehicles aparquin a sobre de la vorera. Cs critica que aquests encara no s’hi han acabat de posar, malgrat que el grup ho va reclamar al Ple de juliol. “L’obra porta dos mesos inacabada, abandonada per la deixadesa de l’equip de govern”, ha lamentat el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, David Gerbolés, tot acusant l’executiu de tenir “una actitud passota davant dels problemes de la ciutadania i de centrar-se només en les properes eleccions municipals”.

 

Resposta del govern

Davant les crítiques de Cs, el president de l’Àrea Territorial del consistori, Jordi Sánchez (ERC), ha explicat que les pilones que falten al carrer Besòs encara no s’han pogut instal·lar no per “desídia” de l’Ajuntament sinó per una qüestió burocràtica. El material només el pot servir una empresa –la que ha guanyat en concurs públic corresponent– i, malgrat que l’encàrrec es va fer al juliol, fins aquesta setmana el proveïdor no està en disposició de poder-lo servir. Si Cs tingués experiència de govern, sabria que l’administració pública no funciona com una empresa privada, gestionem diners públics i hem de seguir fil per randa el que marca la llei de contractació i això, encara que no ens agradi, ralentitza els procediments”, ha dit l’edil. Sánchez ha assegurat que els pivots s’instal·laran tan aviat com arribin.

La resposta del govern ha estat criticada per Cs entenent que li hauria d'haver estat comunicada en tractar-se d'un tema sobre el qual va preguntar al Ple de juliol i que forma part del llistat de compromisos adquirits per garantir l'aprovació dels pressupostos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari