Enquesta ciutadana per elaborar el Pla Estratègic de desenvolupament econòmic i ocupació

El formulari es troba al portal ‘Montcada Participa’ i es pot emplenar fins al 29 de setembre

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa un procés participatiu per tal d'elaborar el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i de l'ocupació del municipi. El consistori, per mitjà del departament de Promoció Econòmica i Ocupació, té la necessitat de definir i executar accions que permetin donar resposta als problemes que té l’economia local i afavorir el desenvolupament econòmic i l’ocupació. El Pla es finançarà amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ofereix un programa de suport i acompanyament a les planificacions estratègiques territorials.

El document final ha de sorgir d’un procés de reflexió, debat i definició d'uns objectius i projectes elaborats a partir de les aportacions de la ciutadania i els principals actors socials i econòmics de la ciutat. El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), ha afirmat que "l'objectiu és que, per mitjà de la participació i el consens, es formuli un model territorial de futur que constitueixi un full de ruta per a la implementació d’actuacions i projectes específics".

El procés participatiu, que s'allargarà fins a final d'any, contempla diversos espais de participació. D'una banda, el consistori ja ha obert un qüestionari online per a la ciutadania al portal 'montcada.participa', on es pot opinar sobre els problemes i reptes de l’economia local i fer suggeriments. El termini per respondre l’enquesta finalitza el 29 de setembre.

D’altra banda, s'organitzaran dues jornades de participació per als actors socials i econòmics de la ciutat -tècnics municipals, representants dels partits polítics, les empreses, els sindicats i les entitats- que podran opinar i aportar idees i propostes al Pla. A la primera jornada es treballarà de forma conjunta els objectius i les línies estratègiques de treball que ha de contemplar el Pla a partir dels problemes i les oportunitats detectades. I a la segona el treball es focalitzarà en la realització de propostes d’actuacions que hauran de desenvolupar els objectius i les línies estratègiques sorgides de l’anterior jornada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari