El PSC tria en assemblea el seu cap de llista per als propers comicis

L’executiva presentarà un candidat, el nom del qual no ha desvetllat, però podria no ser l’únic

Jorge Gómez, més conegut com a Álvaro, aspira a reunir els avals necessaris per presentar-se al càrrec

El PSC tria aquesta tarda en assemblea (19h) el seu cap de llista per a les properes eleccions municipals. Tot i que l'executiva ha anunciat que presentarà un candidat a votació –el nom del qual no ha volgut fer públic–, podria ser que els militants haguessin de triar entre dues persones ja que Jorge Gómez, més conegut com a Álvaro i també membre de l'executiva, ha anunciat a laveu.cat la seva intenció de presentar-se al càrrec. Per poder-ho fer, primer haurà d'obtenir el suport d'un terç de l'assemblea. Gómez, militant del partit des del 2010, no vol que el seu gest s'entengui com un desafiament a la direcció sinó com “la millor manera d'aconseguir que el procés d'elecció del candidat s'ajusti a la normalitat democràtica i sigui el més semblant a unes primàries”, ha dit.

Davant l'anunci de Gómez, el president de l'agrupació socialista, Andreu Iruela, no descarta que es pugui presentar a cap de llista qualsevol altre militant que estigui al corrent del pagament de la quota i que obtingui els avals necessaris –requisit, aquest últim, no exigible al candidat proposat per l'executiva. "D'acord amb el reglament del partit, als municipis de menys de 50.000 habitants no és necessari fer primàries, però nosaltres volem que aquest procés sigui transparent i participatiu i no tenim cap problema a que es presenti qualsevol persona que compleixi amb les condicions establertes" ha indicat Iruela.

El PSC, a l'Alcaldia des del 1999 al 2015, va tornar a ser la força més votada a les passades eleccions però no va obtenir prou suports per governar, passant a ser el grup majoritari en l'oposició, amb quatre regidors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari