La Plataforma obté el suport dels partits per fer una jornada monogràfica sobre el projecte

El col·lectiu vol que diputats i parlamentaris constatin la urgència de la històrica reivindicació de soterrar les vies al centre del nucli urbà

La reunió amb els partits es va fer a la Biblioteca Elisenda
Pilar Abián

Els partits polítics donen suport a la proposta de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) de fer el 5 de novembre una jornada de treball convidant diputats i parlamentaris de totes les formacions per reiterar el seu suport al projecte de soterrar l’R2 al seu pas per Montcada. En una reunió feta ahir, els representants de les forces polítiques assistents –ICV, Cs, ERC, Podem, PP– van signar un compromís en aquest sentit. D’altres que no hi van poder ser per motius d’agenda –PSC, EUiA, PDeCAT i la CUP– han confirmat també la seva participació i implicació en la iniciativa.

En la línia del que vam fer al 2014, l’objectiu és convidar una representació de tots els grups parlamentaris, tant del Congrés com dels Diputats, perquè constatin la urgència de donar resposta a la singular situació del nostre municipi”, va exposar ahir Ramon Bueno en nom de la Plataforma. A més de fer una visita per avaluar l’impacte que les línies fèrries i altres infraestructures tenen en la localitat, hi haurà una sessió de treball per parlar sobre la reivindicació històrica de la ciutat, els aspectes tècnics del projecte i el calendari de compromisos adquirits pel Ministeri de Foment al maig del 2017, quan el titular del departament era Íñigo de la Serna (PP). El ministre va fixar el 2020 com la data d’inici de les obres del soterrament de l’R2 amb un pressupost aproximat de 300 milions d’euros. Fins al passat mes de juny, en què es va produir el canvi de govern a l’Estat, el calendari de treball per a l’elaboració dels estudis previs i la redacció del projecte es van complir fil per randa amb una regularitat que ha quedat interrompuda i que preocupa tant la PTJST com l’Ajuntament. Adif ha ajornat en tres ocasions l’última reunió prevista, un fet al qual se li sumen els dos atropellaments mortals que hi ha hagut en el termini de dues setmanes, el 29 d’agost i el 13 de setembre. “Hem viscut un any de tranquil·litat però ara s’han tornat a encendre totes les alarmes; com a Plataforma creiem que hem de començar a dissenyar una certa estratègia de mobilitzacions”, va dir ahir Bueno als partits tot reclamant que reflexionin sobre la situació en què es troba actualment el projecte.

 

Ratificació

Després d’obtenir el suport polític a la seva proposta, que és oberta a les aportacions que les formacions vulguin fer, aquesta haurà de ser ratificada en el si de la Taula pel Soterrament on hi ha representació dels grups municipals. Els partits es comprometen a garantir la presència de diputats i parlamentaris i la Plataforma demanarà a l’Ajuntament que convidi representants de les administracions implicades en el projecte –el Ministeri, Adif, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari